Florbalistky Bučis Teamu přišly o finále Ukraine Open 2019. Foto: fcbucisteam.com
12. 6. 2019 Ženský florbal (2) KOMENTÁŘŮ

Florbalistky Bučis Teamu přišly o finále Ukraine Open. Odjezd byl předem domluven, kontrují ostatní týmy

 



„Autobusová kauza“ rozvířila české florbalové dění v letním období. Florbalistky Bučis Teamu totiž nedobrovolně nenastoupily do finále ženské části turnaje Ukraine Open poté, co na ně týmy, se kterými cestovaly společným autobusem údajně odmítly čekat. Ty se ale brání, že odjezd byl předem naplánován tak, aby všichni stihli své pracovní povinnosti a pronajatý autobus mohl pokračovat na další trasu.

Ukraine Open je oblíbeným turnajem pro především neelitní české týmy a nejinak tomu bylo také letos. Vždyť mužskou kategorii vyhrál celek „Bejvávalo“ ze Zlína, elitní mužskou kategorii pak „Mokrý banditi“ v sestavě například s Lukášem Veltšmídem. Třetí vítězství mohly přidat florbalistky Bučis Teamu, ale do finále proti týmu Yantar nenastoupily.

Paradoxně florbalistkám Bučis Teamu zlomila vaz doprava, ačkoliv tomu chtěly předejít. „Ukraine Open jsme se letos zúčastnily třetím rokem, po předchozích zkušenostech s dopravou jsme proto uvítaly nabídku přidat se k dalším týmům na společnou cestu autobusem z Olomouce,“ vysvětluje serveru Lidovky.cz Olena Dragounová, sama rodačka ze Záproží.

Dlouho to také na žádný problém nevypdalo. „Turnaj probíhal v dobré náladě až do čtvrtého, finálového dne, kam jsme se jako jediný tým z autobusu probojovaly. Po vítězném semifinále jsme se už viděly, jak si všichni užijeme finále a pak to náležitě oslavily cestou domů,“ popisuje.

Problémy přišly až s postupem týmu do finále. „Hned jak jsme dohrály, nám bylo členy dalších dvou týmů z autobusu sděleno, co jsme si to jako dovolily, vyhrát semifinále. Kdyby totiž byli v naší pozici oni, tak to prý pustí a zápas úmyslně prohrají. Prý se mezi sebou domluvili, že nám zafandí v boji o třetí místo. Ale finále, to prý ať si klidně hrajeme, ale oni jedou domů. Přece nebudou čekat na nějakých šest holek,“ zlobí se Dragounová.

Jádro sporu bylo v tom, že původně byl naplánován odjezd společného autobusu na neděli, 17 hodin. Konec finále by však byl zhruba v 19 hodin, takže se jednalo maximálně o dvě a půl hodiny zpoždění. Přesto začalo dohadování, a i když se nás hráči týmu Saros Olomouc zastali, byli přeřváni zbytkem autobusu,“ popisuje Dragounová.

Ještě dlouho po turnaji to ve hráčce vře. „Narychlo jsme se proto s pořadatelem snažily vyměnit finále s jiným zápasem, ale to se nepovedlo, tak jsme musely finále vzdát. Tímto bych chtěla poděkovat panu Martinu Schejbalovi z FBŠ Olomouc, Koupelnám Olomouc a týmu FBŠ Bohemians Praha C, že nás připravili o zážitek,“ zlobí se Dragounová.

Jenže názor druhé strany je jasně daný: Bučis Team nikdo k ničemu nenutil, vše bylo domluveno předem, protože pronajatý autobus musel dojet v pondělí ráno do Olomouce, aby následně pokračoval na další cestu do Chorvatska, tudíž by v 17.00 tak jako tak odjel. Martin Schejbal navíc tvrdí, že by nastalo další zpoždění na hranicích.

Schejbal je ve svém vyjádření přímý. „Nikoho jsem rozhodně nenutil,“ říká. „Pokud chtěly hráčky zůstat, mohly. Za rozhodnutím, kdy autobus odjede, další týmy nestály. A je smutné, že to paní Dragounová takto vnímá,“ mrzí ho.

Schejbal nakonec uvádí, že samotný Bučis Team na odjezdu v 17 hodin původně trval. „Obzvlášť když ví, že odjezd byl pevně stanovený předem již v pátek a celý autobus s ním souhlasil, protože řada hráčů i hráček musela být v pondělí v práci, tak abychom to všichni stihli. Navíc to byla i podmínka Bučis Teamu, která byla po měsíce příprav neustále zdůrazňována,“ uzavírá Schejbal.

Ze slov olomouckého hráče tak vyplývá, že s úspěchem Bučis Teamu nikdo nepočítal a společně s časem zápasu tímto postupem do finále vznikl neřešitelný problém.


Autor: Michal Dannhofer / Lidovky.cz



KOMENTÁŘE

  • Bradek Gora napsal:

    Článek o ničem, ten tým tam prostě mohl zůstat a jet zpátky jinak. Letenky ze Lvova nestojí skoro nic.
    Škoda, že v článku není zmínka o zástupcích IFF co jezdí na Ukrajinu za zábavou nebo spíš za lehčíma holkama…..

  • Kazatel napsal:

    Souhlasím.

    Téma totálně o hovnu. Protože je teď florbalově okurková sezóna, tak naprosto neúměrně medializovaný.

    Nicméně článek vypovídá o úrovni a „zapálenosti“ místních „novinářů“ a celého serveru.

Napsat komentář

*