Jan Bílý už další starty v Tipsport Superlize za Pardubice nepřidá. Foto: Sokol Pardubice Jan Bílý už další starty v Tipsport Superlize za Pardubice nepřidá. Foto: Sokol Pardubice
19. 6. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Obojživelník Bílý skončil v Pardubicích. Teď táhne hokejbalový nároďák zpět na vrchol

 



Poslední dvě sezony oblékal Jan Bílý dres Pardubic. Ačkoliv původně úspěšně působil v hokejbale, přijal výzvu stát se florbalistou. V roli obránce sehrál v nejvyšší soutěži za Sokol 60 zápasů. Florbalovou kapitolu po uplynulé sezoně uzavřel a teď se na hokejbalovém šampionátu pokusí společně se svými spoluhráči dotáhnout Česko k vytouženému zlatu.

Češi zatím v Košicích válí. A nejedná se o hokejisty, kteří také nedávno odehráli na Slovensku solidní turnaj, nýbrž o hokejbalisty. Ti mají na svém kontě čtyři výhry ze čtyř zápasů a suverénně ovládli skupinu A. Ve federálním derby zdolali 2:1 domácí Slováky, úřadující mistry světa.

Asistencemi na oba dva góly Čechů se o výhru přičinil také Jan Bílý, ještě nedávno superligový hráč pardubického Sokola. K tomu přidal dva góly proti Finsku a rovněž dvě trefy proti Velké Británii. Patří k tahounům českého národního týmu.

Hokejbalista Jan Bílý posílí Pardubice. Foto: Vladimír Škorpík.

Hokejbalista Jan Bílý. Foto: Vladimír Škorpík

Reprezentace se v Košicích snaží dostat zpět na vrchol. Dva roky zpátky na posledním mistrovství světa Čechům útok na zlato nevyšel. Před domácím publikem v Pardubicích Česko prohrálo v semifinále se Slováky 0:1 po samostatných nájezdech a následně vybojovalo „pouze“ bronz po vítězství nad Řeckem.

Bílý kariéru v superlize uzavřel, ale na dvouleté působení v A týmu Pardubic bude určitě vzpomínat v dobrém. „Měl jsem štěstí na trenérské týmy, které jsem během mého působení zažil. Samozřejmě nemůžu zapomenout na spoluhráče, kteří mi hlavně ze začátku hodně pomohli a pomáhali celé ty dva roky,“ uvedl na klubovém webu Pardubic.

Přesto u florbalu určitým způsobem setrvá. I nadále bude působit v realizačním týmu u ženského družstva. „Je to jedna z rolí, u které v následujícím roce roce zůstanu. Práce s holkami a mým kamarádem a zároveň spolutrenérem Davidem Götzem mě baví, věřím, že i holky,“ dodal hokejbalový reprezentant.

Další zápas čeká české hokejbalisty ve čtvrtek, kdy se od 19 hodin střetnou ve čtvrtfinále s vítězem středečního duelu mezi Švýcarskem a Kajmanskými ostrovy.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*