Albin Sjögren v souboji s Emilem Johanssonem. Foto: Per Wiklund Albin Sjögren v souboji s Emilem Johanssonem. Foto: Per Wiklund
19. 6. 2019 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Superzápas hned na úvod! Švédskou ligu odstartuje duel mezi Storvretou a Falunem

 



Lepší los už si příznivci nejkvalitnějšího florbalu na světě přát nemohli. Hned v úvodním kole nového ročníku švédské superligy na sebe narazí Storvreta a Falun. Půjde tedy o reprízu posledních dvou superfinálových střetnutí.

Oba týmy se utkaly v závěrečném duelu uplynulé sezony. 27. dubna se ve Stockholmu hrálo o titul a úspěšnější byla nakonec Storvreta, která triumfovala 5:3 i přesto, že ve 28. minutě prohrávala s Falunem 0:3. Samuelssonovi a spol. se tak podařilo obhájit mistrovský primát. Duel 1. kola je na programu 23. září od 19:30.

V úvodním kole bude mít příležitost představit se před domácími fanoušky staronová posila Pixba Marek Beneš, který by si měl v týmu „lišek“ zahrát s Ondřejem Němečkem. Jendrišákův Linköping vycestuje na hřiště Jönköpingu.

Do nejvyšší soutěže se vrací Warberg. Z Allsvenskan postoupilo také Visby. Oba dva nováčci budou hrát v 1. kole venku. Dohraná by měla být základní část v polovině března. Její kompletní rozpis najdete ZDE.

Rozpis zápasů 1. kola švédské superligy:

Storvreta – Falun
Jönköping – Linköping
Mullsjö – Sirius
Warberg – Växjö
Pixbo – Visby
Kalmarsund – Helsingborg


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*