Florbalistky Bohemians mají nového trenéra. Foto: Šimon Jiráček
17. 7. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Klokanky mají nového kouče, tým povede Grigar. V kádru zůstaly opory, přišel španělský kondiční specialista

 



Florbalistky Bohemians hlásí změnu na pozici hlavního trenéra. Pavla Krbce nahradil dosavadní asistent Tomáš Grigar, který se bude moci spolehnout na dlouholeté opory Hanu Polákovou, Adélu Bočanovou, Danielu Kreisingerovou nebo Elišku Vrátnou. O kondiční připravenost týmu se bude starat španělský specialista Christian Morcillo Gallardo.

Pavel Krbec končí na pozici hlavního trenéra, v osobě Grigara je pak zajištěna kontinuita. Florbalistky Bohemians za jeho působení upevnily svou pozici pátého nejlepšího týmu v České republice, elitní čtveřice, kterou dlouhodobě tvoří celky Chodova, Ivanti Tigers, Vítkovic a FBC Ostrava, jim zůstala vzdálena. Přesto se po turbulentních letech značně stabilizovaly.

Po ruce bude mít dosavadní vedoucí družstva Terezu Blažkovou, která povýší do role trenérky a také španělského kondičního specialistu Christiana Morcillu Gallarda, o jehož příchodu Bohemians v létě informovali. „Jednoznačně je to v mojí dosavadní trenérské kariéře jedna z největších výzev. Cítím velkou motivaci a jsem připravený odevzdat klubu to nejlepší. Mám podobné výzvy rád a jsem obrovsky pyšný na to, že jsem se mohl stát členem Bohemácké rodiny,“ uvedl Španěl v tiskovém prohlášení.

Stěžejními postavami hráčského kádru by nadále měly být hráčky jako Hana Poláková, Adéla Bočanová nebo Eliška Vrátná, brankářský post pak zajišťuje Daniela Kreisingerová.

Dosavadní průběh přípravy pak okomentovala Tereza Blažková. „V této části sezóny je pro nás pochopitelně priorita v nabírání kondice. Kromě základních složek vytrvalosti, rychlosti a síly se zaměřujeme hodně na věci, které nás v předchozí sezóně trápily – především je to reakce, změny směru a také samotná aplikace rychlosti do florbalových her a cvičení s hokejkou,“ prozradila.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*