Filip Forman se raduje z branky se spoluhráčem Patrikem Kielerem. Foto: FbŠ Bohemians Filip Forman se raduje z branky se spoluhráčem Patrikem Kielerem. Foto: FbŠ Bohemians
8. 8. 2019 Czech Open (0) KOMENTÁŘŮ

Bohemians zatím bez ztráty bodu, mladíci z Boleslavi zdolali Chur

 



Z českých týmů udrželi stoprocentní bilanci po úvodním dni 28. ročníku Czech Open pouze Bohemians, kteří si poradili jak s lotyšským Lekrings, tak se švýcarským Langnau.

Bohemians už zapracovali do sestavy navrátilce Jakuba Šárku s Vojtěchem Baginem. V dobrých výkonech pak pokračují také mladíci. Body sbírali Krebner, Kryštof Krbec, Filip Forman nebo Cabejšek. Střelecky se dařilo Viktoru Kopeckému. Zítra budou „klokani“ usilovat o udržení první příčky. V poslední duelu ve skupině vyzvou Zug.

Mladá Boleslav před časem deklarovala, že se na Czech Open vydá s mladým týmem, ve kterém dostanou šanci i junioři. Středočeši i přesto zdolali Chur těsně 4:3. Následně ovšem padli v souboji medailistů posledního ročníku superligy se Spartou 2:6.

Kromě Bohemians a Mladé Boleslavi se ostatním českým týmům nepodařilo zaskočit některého ze zahraničních soupeřů. Stoprocentní jsou zatím švédské celky Höllvikens a Falun. Remíza se zrodila v zajímavém duelu mezi Pixbem a aligátory z Malans.

Atraktivní duel byl večer k vidění také na Podvinném Mlýně, kde se střetli giganti Falun s Wilerem. Falun nakonec souboj se švýcarským mistrem ovládl 5:3, třemi body se na triumfu švédského vicemistra podílel Wettergren.

Výsledky 1. hracího dne Czech Open 2019:

Skupina A:

Florbal Mladá Boleslav – Chur Unihockey 4:3
Sparta Praha – Höllvikens IBF 4:5
Sparta Praha – Florbal Mladá Boleslav 6:2
Höllvikens IBF – Chur Unihockey 2:1

Skupina B:

Sokol Pardubice – UHC Alligator Malans  1:4
Florbal Chodov – Pixbo Wallenstam IBK 2:4
Pixbo Wallenstam IBK – UHC Alligator Malans 1:1
Florbal Chodov – Sokol Pardubice 5:1

Skupina C:

Tatran Střešovice – IBF Falun 0:5
FBC Ostrava – SV Wiler-Ersigen 1:4
IBF Falun – SV Wiler-Ersigen 5:3
Tatran Střešovice – FBC Ostrava 2:0

Skupina D:

Unihockey Tigers Langnau – Zug United 4:1
FbŠ Bohemians – Lekrings 5:3
Lekrings – Zug United 4:5
FbŠ Bohemians – Unihockey Tigers Langnau 9:4


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*