Florbalistky Tigers zaznamenaly na Czech Open cennou výhru. Foto: Per Wiklund, www.perwiklund.se
9. 8. 2019 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Ivanti Tigers má cenný skalp Churu, dařilo se zahraničním favoritům

 



První den v ženské elitě přinesl vítězství Ivanti Tigers nad Piranhou Chur v poměru 2:1. Churu se obecně nedaří, prohrál také druhý zápas s Malmö, které má naopak na kontě plných šest bodů. Daří se také Klotenu-Dietlikonu a Pixbu. Vzájemný duel těchto dvou týmů skončil remízou, Kloten-Dietlikon pak porazil Vítkovice, se kterými se může utkat na lednovém Champions Cupu v Ostravě.

O překvapení na úvod turnaje se postaraly florbalistky Ivanti Tigers, které porazily Chur 2:1, Vítěznou branku v utkání, ve kterém pražský tým dvakrát vedl, vstřelila jeho nová posila Nikol Pekárková. Tigers následně večer potvrdily dobrý vstup do turnaje výhrou nad Židenicemi 6:3, když ve druhém poločase dokázaly otočit špatně se vyvíjející zápas. Chur má naopak dvě porážky a je jasné, že bude muset do opravného pavouka.

Blízko zisku bodu měly Vítkovice, které nad Klotenem-Dietlikonem dlouho vedly, ale o jejich porážce nakonec rozhodla hvězdná Michelle Wiki. Úřadující šampionky si v následném večerním utkání poradily s Panthers vysoko 7:1. Jedním ze zlatých hřebů prvního dne pak byl souboj Klotenu-Dietlikonu s Pixbem, který skončil smírně 2:2.

Ve skupině A nezahájily turnaj dobře florbalistky Chodova, které podlehly RIG Umea 2:5, večer si ale poradily s reprezentací juniorek. Umea naopak nenavázala na dobrý výkon proti Chodovu a pouze remizovala s IBK Göteborg.

Suverénem skupiny D je pak Falun, který zakončil první den s plným ziskem šesti bodů poté, co nejprve porazil Bohemians a následně si poněkud překvapivě poradil s Eräviikingit. Zajímavé pražské derby Bohemians – Tatran skončilo v této skupině vítězstvím klokanek, 4:3, když si jej zelenobílý tým zajistil dvěma góly během čtrnácti sekund na konci druhého poločasu.

Výsledky 1. hracího dne v ženské elitě:

Skupina A

Reprezentace juniorek ČR – IBK Göteborg 1:1
FAT PIPE FLORBAL CHODOV – RIG Umea IBF 2:5
IBK Göteborg – RIG Umea IBF 1:1
Reprezentace juniorek ČR – FAT PIPE FLORBAL CHODOV 1:2

Skupina B

1. SC TEMPISH Vítkovice – Kloten-Dietlikon Jets 1:2
Panthers Praha – Pixbo Wallenstam IBK 1:3
Kloten-Dietlikon Jets – Pixbo Wallenstam IBK 2:2
1. SC TEMPISH Vítkovice – Panthers Praha 7:1

Skupina C

Ivanti Tigers Jižní Město – Piranha Chur 2:1
K1 Florbal Židenice – Malmö FBC 1:4
Piranha Chur – Malmö FBC 2:4
Ivanti Tigers Jižní Město – K1 Florbal Židenice 6:3

Skupina D

Tatran Střešovice – Eräviikingit 2:4
FbŠ Bohemians – IBF Falun 3:7
Eräviikingit – IBF Falun 4:6
Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians 3:4


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*