Celky Klotenu a Pixba naváží na souboj ze základní skupiny. Foto: Floorball Czech Open
10. 8. 2019 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Největší favorité ve finále: ženskou elitu pro sebe získá buď Pixbo nebo Kloten-Dietlikon Jets

 



Papírově dva největší favorité celého turnaje se utkají o prvenství v něm. V ženské elitě se totiž do finále probojovaly celky Pixbo Wallenstam IBK a Kloten-Dietlikon Jets, které si poradily s Ivanti Tigers respektive Vítkovicemi. Je tak současně jasné, že si trofej užijí dvě legionářky. Za Pixbo totiž hrají Eliška Krupnová s Denisou Ratajovou, Jets pak reprezentují Natálie Martináková s Hanou Koníčkovou.

Z postupu do semifinále se nejprve radovalo Pixbo, které porazilo českou ženskou reprezentaci 4:0 a zahanbit se nedal ani Koloten-Dietlikon, který nadělil deset branek finskému Eräviikingit. Dopolední čtvrtfinále už byly vyrovnanější: Ivanti Tigers porazil RIG Umea 2:1, Vítkovice pak dosud dominantní Falun porazily 5:4 po nájezdech.

O finalistech bylo následně jasno poměrně rychle, oba favorité totiž své zápasy rychle rozhodli. Pixbo vedlo po deseti minutách s Ivanti Tigers 4:0, celý zápas pak pro sebe získalo poměrem 8:1, jedinou úspěšnou střelkyní pražského týmu byla Eliška Chudá.

Vítkovice se s Jets utkaly v turnaji již podruhé a ani tentokráte se jim nepodařilo zvítězit. Kloten vyhrál první poločas 3:0 a ačkoliv Ostravankám nelze vytknout, že se nedostávaly do šancí, gólmanku Livii Werz neprostřelily.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*