Eliška Krupnová dovedla Pixbo k triumfu jako kapitánka. Foto: Czech Open
13. 8. 2019 Ženský florbal (0) KOMENTÁŘŮ

Krupnová dovedla jako kapitánka Pixbo k triumfu. Má forma musí gradovat v prosinci, říká

 



Eliška Krupnová oslavila s Pixbem čtvrtý triumf v řadě v elitní kategorii na Czech Open. Tento byl o to cennější, že k němu svůj tým dovedla jako kapitánka. Po finále si udělala čas na české novináře, kterým s úsměvem na rtech popisovala nejen parádní spolupráci s Denisou Ratajovou, ale také hovořila o své roli v Pixbu a očekávání od světového šampionátu.

Ve finále zapsala hned pět kanadských bodů, společně s Ratajovou si finále podmanila. „Myslím si, že jsem měla štěstí hned na začátku, kdy se ke mně šťastně odrazil míček a já se dostala do zápasu, je pravda, že potom to šlo celé lajně. Jsme rády za finále, že jsme si po relativně lehčím semifinále zahrály pořádný zápas, myslím si, že nás to moc bavilo,“ hodnotila finálový zápas.

Řeč samozřejmě přišla na spolupráci s Denisou Ratajovou. „Spolupráce s Denisou funguje, ať už hraje v obraně nebo se mnou v útoku. Chválila jsem si to už minulý rok a můžu pokračovat,“ usmívala se. „Většinou ve švédštině, protože nemám čas na hřišti přepínat mezi češtinou a švédštinou, ale když mám čas, tak klidně zakřičím „Doli, záda!“, prozradila, jak spolu na hřišti komunikují.

Jako Češka oceňuje, že Czech Open patří k tradičním povinnostem Pixba během letní přípravy. „Jsem moc ráda, protože není běžné, aby mě mohla vidět rodina. Je super, že znám lidi okolo, hrály jsme na hale, kde jsem vyrůstala, takže je moc fajn se vracet,“ pochvalovala si.

S Pixbem současně oslavila již čtvrtý triumf na turnaji v řadě. „Myslím si, že ty turnaje probíhají podobně, nejdříve se musíme trochu sehrát s hokejkou a míčkem, protože jsme začaly trénovat týden před Czech Open, což není moc. Postupem času se zlepšujeme a máme v hlavách naši vítěznou mentalitu,“ popisovala.

Sama navíc tým dovedla k triumfu jako kapitánka. „Kapitánka je aktuálně zraněná, takže v minulé sezoně jsem alternovala já nebo Isabell Krantz, která tady ale nebyla, takže jsem pásku dostala já. Uvidíme, jak to bude v sezoně,“ nechtěla spekulovat.

Nicméně tím nahrála na další otázku: Jak se mění Krupnové role v týmu? „Role v týmu se mění každým rokem, protože přichází nové a nové hráčky, takže se posouvám k těm zkušenějším. Ostatní podmínky se příliš nezměnily, ale už mám také život mimo florbal v Göteborgu a nechtělo se mi někde začínat od nuly,“ řekla k tomu, proč v létě podepsala již třetí kontrakt s Pixbem.

Na závěr přišel čas pro světový šampionát. „Letošní sezonu beru speciálně, už se mi stalo, že v roce, kdy bylo mistrovství světa mi forma vygradovala trochu dříve, takže se nyní snažím o to, aby mi forma gradovala v prosinci a ne třeba v říjnu,“ uzavřela Eliška Krupnová.

 

 


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*