Veterán Mika Kohonen byl po konečné siréně dojatý. Foto: Flickr IFF Veterán Mika Kohonen byl po konečné siréně dojatý. Foto: Flickr IFF
16. 8. 2019 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Další rok s legendou. Mika Kohonen přidá minimálně jednu další sezonu v Happee

 



Dost možná největší florbalová legenda nepověsí hokejku na hřebík. Mika Kohonen sice loni naznačoval, že se do mateřského Happee vrací na poslední hráčskou sezonu v kariéře, nakonec tomu ale tak není. Kohonen totiž s týmem, který jej uvedl do světa velkého florbalu, podepsal novou roční smlouvu.

Dvaačtyřicetiletý veterán přidá další sezonu v roli aktivního hráče. „Bylo to rodinné rozhodnutí. Cítím, že ještě mám pořád palivo v nádrži a v minulé sezoně se neuzavřel kruh. Je samozřejmé, že po sezoně jsme měli možnost zastavit se a podívat se na situaci z mnoha různých úhlů pohledu. Měl jsem také jiné možnosti kde hrát, ale můj domov a srdce je v Happee,“ řekl Mika Kohonen v tiskovém prohlášení.

Čtyřnásobný vítěz švédské Superligy a majitel stejného počtu zlatých medailí z mužských světových šampionátů tak nadále živí myšlenku, že by se s aktivní kariérou mohl rozloučit až při domácím světovém šampionátu, který budou hostit v prosinci 2020 Helsinky.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*