Sascha Rhyner sleduje zápas proti Polsku. Foto: Flickr IFF
7. 9. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Reprezentaci žen čeká turnaj ve Finsku. Očekáváme odpovědi, říká hlavní trenér

 



Stejně jako loni v Pardubicích, také letos využije ženská reprezentace poslední víkend před startem ligových soutěží k účasti na mezinárodním turnaji. Tentokrát se výběr hlavního trenéra Saschi Rhynera vydá do Finska, kde se ve dvou dnech střetne s domácími Finkami a Švýcarkami. Při absenci letního turnaje série EuroFloorball je takový turnaj ještě důležitější.

Už pouze tento turnaj a následně domácí podnik série EuroFloorball Tour čeká ženskou reprezentaci. Stejně jako na kvalifikačním turnaji o účast na mistrovství světa budou branku české reprezentace střežit Kristýna Horňáková s Nikolou Příleskou. Možná je tak čeká poslední souboj o místo ve finální nominaci na šampionát po boku Jany Christianové?

Hlavního trenéra může těšit zdravotní stav kádru, do kterého se po zranění vrací Kamila Paloncyová. Její klubová spoluhráčka Ivana Šupáková pak prožije premiéru na reprezentační akci národního týmu žen.

Sám hlavní trenér ke složení týmu říká: „Máme na paměti, že výběr hráček na mistrovství je velmi důležitý, a to především proto, že dvacet nejlepších hráček nemusí dohromady vytvořit ten nejlepší tým. Hledáme také rovnováhu mezi hráčkami hrajícími doleva a doprava, potřebujeme energické hráčky. Nesmí chybět ani zkušenost stejně jako hráčky, které jsou fyzicky připravené na výzvu, kterou jsou mezinárodní zápasy a především Mistrovství světa, navíc s takovým rozpisem utkání, jaký nás tam čeká,“ uvedl v tiskové zprávě Českého Florbalu.

V útoku pak Rhynerův realizační tým může spoléhat na prověřené stálice: Elišku Krupnovou, Denisu Ratajovou nebo Terezu Urbánkovou. Oproti kvalifikaci v Gďansku pak bude moci využít také Nelu Kapcovou.

Od finského klání pak čeká odpovědi na dosud nezodpovězené otázky. „Pohledem realizačního týmu očekáváme odpovědi směrem k věcem, které děláme a které bude třeba doladit v průběhu domácího EFT a následujícího mistrovství světa. DO šampionátu nám zbývá pět zápasů a hodláme pokračovat v budování struktury, kterou se nám dosud podařilo vytvořit. Zaznamenali jsme pár pěkných výsledků, ale ty se na šampionátu nepočítají. Musíme začít dělat dobré výsledky pokaždé. Na druhou stranu nám dosavadní dobré výsledky dodávají sebedůvěru a pevně věřím, že budou i nadále posilovat naše odhodlání,“ uzavřel Sasha Rhyner.

Program reprezentace žen na turnaji ve Finsku
Sobota 7. září
13:30 Česko – Švýcarsko

Neděle 8. září
10:30 Česko – Finsko

Nominace reprezentace žen na turnaj ve Finsku
Brankářky:
Kristýna Horňáková, Panthers Praha
Nikola Příleská, 1. SC Vítkovice

Obránkyně:
Vendula Beránková, Ivanti Tigers Jižní Město
Nela Jiráková, Florbal Chodov
Hana Koníčková, Kloten-Dietlikon Jets (SUI)
Denisa Kotzurová, FBC Ostrava
Kamila Paloncyová, 1. SC Vítkovice
Ivana Šupáková, 1. SC Vítkovice
Gabriela Tožičková, Florbal Chodov

Útočnice:
Adéla Bočanová, FbŠ Bohemians
Veronika Enenkelová, 1. SC Vítkovice
Tereza Hanzlíková, Florbal Chodov
Nela Kapcová, FBC Ostrava
Eliška Krupnová, Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
Natálie Martináková, Kloten-Dietlikon Jets (SUI)
Michaela Mlejnková, FBC Ostrava
Magdaléna Plášková, Florbal Chodov
Denisa Ratajová, Pixbo Wallenstam IBK (SWE)
Martina Řepková, Florbal Chodov
Tereza Urbánková, FBC Malmö (SWE)


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*