Open Air Floorball Karviná 2019. Open Air turnaj v Karviné.
9. 9. 2019 Turnaje (0) KOMENTÁŘŮ

V Karviné se konal mezinárodní turnaj mládeže pod širým nebem

 



Poslední prázdninové dny v Karviné patřily florbalu. Během tří dnů se tam uskutečnil turnaj pro děti ve čtyřech věkových kategoriích za účasti českých, slovenských a polských týmů. Akce je jedinečná v tom, že se hraje pod širým nebem.

Dohromady 39 družstev se potkalo na velkém mezinárodním turnaji OPEN AIR Floorball Karviná 2019. Akce se na půdě Karviné konala podruhé.

„Turnaj je rozdělen do čtyř kategorií – přípravka, elévové mladší žáci a starší žáci. V každé kategorii se hrají nejprve skupiny a během neděle, posledního dne, se týmy porvaly o medaile v play off,“ řekl Václav Šimčík, sportovní ředitel turnaje.

Celé klání proběhlo ve velkém komplexu ZŠ Borovského, kde organizátoři napočítali celkem 433 sportovců, 50 vedoucích družstev a odhadli návštěvu na celkem 500 diváků.

„Speciální poděkování patří všem partnerům turnaje, bez kterých by se turnaj nemohl uskutečnit,“ naznačili organizátoři, že akce skrývá opravdu nákladné položky.

„Děti mají turnaj rády, protože se hraje venku a zároveň na velkém hřišti v klasickém počtu 5+1, je to pro ně příjemná změna oproti běžným letním turnajům,“ hodnotil turnaj také jeden z rodičů.

V elévech slavily vítězství Vítkovice, kategorii přípravky i mladších žáků ovládl nenápadný tým ze Šternberka a ve starších žácích uspěli kluci z 1.SFK Havířov.

„Děkujeme skvělým organizátorům akce za jejich postoj. Všechno vyladěné do největších detailů. Moc si vážíme toho, co děláte pro florbalovou komunitu a přejeme spoustu nervů a úspěchů do dalších ročníků!“ vzkázali prostřednictvím Facebooku směrem k organizátorům trenéři Suchdolu nad Odrou.

Fotky a videa z turnaje jsou k nalezení na turnajovém Facebooku a Instagramu.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*