Adam Delong opět řádil. V Pardubicích zapsal pět bodů. Foto: Sokol Pardubice Adam Delong opět řádil. V Pardubicích zapsal pět bodů. Foto: Sokol Pardubice
15. 9. 2019 Superliga (11) KOMENTÁŘŮ

Vítkovice načaly sezonu 13 góly, ale přišly o Hubálka. Liberec zdolal Ostravu

 



Vítkovice a Chodov si v 1. kole nové superligové sezony pořádně zastřílely. Oba celky vsítily svým soupeřům 13 gólů. Vítkovicím ale dobrý pocit z vysokého triumfu v Pardubicích pokazilo zranění Jakuba Hubálka, který duel nedohrál a jistě bude Ostravanům nějakou chvíli chybět.

Sezonu odstartoval zápas mezi vítězem poháru a vítězem superligy. Tempo utkání od začátku diktovali Vítkovičtí, v deváté minutě vedli už 3:0 a po úvodní části dokonce 6:1. Pěti body se prezentoval Adam Delong, hattrick zkompletoval Jakub Hubálek, který se v závěru zápasu zranil. O dva góly Pardubic se postaral Martin Zozulák. Utkání v hokejové ČSOB areně sledovalo dva tisíce diváků!

Chodov na rozdíl od Vítkovic nevstoupil do zápasu dobře a jako by jeho hráči mysleli na loučení s brankářskou legendou Janem Barákem. Ten od začátku nastoupil v brance Chodova a po 90 vteřinách hry ho symbolicky vystřídal Michal Rebro. Celku z Jižního Města následně nevyšlo úvodních 11 minut. Hattrick vstřelil tři branky a rychle vedl 3:1.

Jenže pak začal úřadovat chodovský útok. Podhráského svěřenci ještě do konce třetiny srovnali na 4:4 a ve zbytku zápasu rozhodli o své vysoké výhře. Pěti body přispěl Marek Vávra, čtyřmi Mikuláš Krbec.

Druhá nejvyšší návštěva úvodního kola se sešla na Štvanici, kde Bohemians již tradičně zahajují nový ročník. Přes tisíc diváků vidělo premiéru Black Angels v nejvyšší soutěži a výhru domácích „klokanů“ 8:4. Čtyřmi body se na tom podílel Matyáš Krebner, tři body přidal Daniel Cabejšek.

4. ročník Open Air letos přilákal do ochozů štvanické tenisové arény přes tisícovku diváků. Foto: FbŠ Bohemians

4. ročník Open Air letos přilákal do ochozů štvanické tenisové arény přes tisícovku diváků. Foto: FbŠ Bohemians

Liberec dokázal přetlačit Ostravu 4:3 především díky výbornému výkonu gólmana Víta Vaníčka. Tři body si z Otrokovic odvezla pražská Sparta. Dvěma góly k jejímu vítězství přispěl junior Matyáš Velc. Kolo zakončí pondělní televizní dohrávka mezi Českou Lípou a Tatranem a čtvrteční „school match“ v Mladé Boleslavi, kam přijedou Vinohrady.

Výsledky 1. kola superligy:

Sokoli Pardubice – 1. SC  Vítkovice 3:13 (1:6, 0:3, 2:4)

Branky: 13. Zozulák (Škeřík), 46. Zozulák (Teichman), 50. Petr (Šmíd) – 5. Hubálek (Hrubý), 8. Hubálek (Gattnar), 9. Delong (Rýpar), 14. Besta (Rýpar), 17. Herblich (Hatala), 17. Besta (Hatala), 22. Hájek (Hrubý), 27. Hubálek (Delong), 33. Jan Šebesta (Rýpar), 48. Rýpar (Delong), 48. Hubálek (Sladký), 53. Hatala (Delong), 58. Bräuer (Hájek). Diváci: 2013.

FbŠ Bohemians – Black Angels 8:4 (3:2, 2:0, 3:2)

Branky: 6. Růžek, 14. Šebek (Krebner), 19. Cabejšek (Pěnička), 39. Cabejšek (Kotouček), 40. Krebner (Šárka), 49. Šárka (V. Kopecký), 51. Krebner (TS), 55. Ďopan (Krebner) – 8. Boček (Renčín), 20. Novotný (Jaroš), 55. Boček (Boček), 60. Hromada (Král). Diváci: 1069.

FBC Liberec – FBC Ostrava 4:3 (1:1, 3:2, 0:0)

Branky: 20. Lhota (Kološ), 30. Balatka (Kárník), 33. Baudisch (Kroupa), 36. Rozkovec (Klucho) – 15. Kaloč (Eichner), 30. Sládek (Stejskal), 31. Sládek (J. Bauer). Diváci: 150.

Panthers Otrokovice – Sparta Praha 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Branky: 2. Haša (Vykopal) – 16. Křenek (TS), 22. Velc (Čermák), 49. Velc (Čermák). Diváci: 252.

Florbal Chodov – FBŠ Hattrick Brno 13:5 (4:4, 5:1, 4:0)

Branky: 8. Plíhal (Řezáč), 12. M. Vávra (Krbec), 16. Koutný (Plíhal), 20. Pražan (Krbec), 22. Ondrušek (Matejčík), 34. Řezáč (Koutný), 37. Koutný (Ondrušek), 38. M. Vávra (Krbec), 39. Pražan (M. Vávra), 43. Plíhal (Řezáč), 49. Mikeš (M. Vávra), 55. Krbec (Mikeš), 58. M. Vávra (Mikeš) – 7. Ondráček (Sládeček), 10. Vlach (Hronek), 11. Sládeček, 14. Grábl (Coufal), 28. Coufal (Sládeček). Diváci: 261.


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

  • flrbl napsal:

    Chodov se ani při prvnim utkani, ještě s oslavou Baraka, nepřehoupne přes 300 diváků, o Liberci a jeho stovečce nemluvě. Ostuda… Naopak super práce Štvanice a v Pardubicích, škoda že jsou adepti na sestup, tolik diváků by bylo pro ligu škoda ztratit

    • David napsal:

      Protože Chodov svým dlouhodobě arogantním projevem prostě odpuzuje lidi. Aura celé té organizace je nevlídná a divák to dobře vnímá. Sport by měl poskytovat radost.. A ta tam bohužel chybí.

      • Otázka napsal:

        A můžu se zeptat, čím se podle Vás projevuje jejich arogantní projev a nevlídná aura? Nejsem jejich fanoušek, ale zároveň na mě tedy takto nepůsobí, to bych našel v lize spíš jiné adepty s těmito atributy.

        • Zkrat napsal:

          We are Chodov 🙂

        • David napsal:

          Dlouhodobě se pohybuji ve florbalovém prostředí a jistě jsou i jiné týmy, které nepůsobí příliš vlídně. Práce s fanoušky je složitá a vše začíná od vedení, trenérů a to se přenáší na hráče a tvoří celek, který vnímá divák. Pokud na rozlučku Baryho nepřijde 300 lidí, možná to ukazuje na způsoby, jakými působí klub zejména na rodiče mládeže. Klubovou komunitu tvoří zejména hráči a jejich příbuzní. Navíc neznám prakticky nikoho, kdo je nestranný, florbal jej baví a Chodov je mu sympatický.

          • Souček napsal:

            Podle tehle teorie to tedy Bohemka a Tatran delaji stejne blbe, protoze jejich navstevnost (v domacich halach) je jeste horsi, navic maji vic clenu, v pripade Bohemky takrka dvojnasobne.. Ono to bude spis tim, že lidi jsou florbalem presyceni a navic bylo nadherne pocasi.. Krome Pardubic byly zatim vsechny navstevy k zamysleni..

  • Simon napsal:

    Tak první výměna trenéra asi rekordně rychlá

  • uvidise napsal:

    Pardubice – Ostrava – Hattick…

Napsat komentář

*