Jan Řehoř si připsal první starty za UHC Thun. Foto: UHC Thun Jan Řehoř v dresu UHC Thun. Foto: UHC Thun
26. 9. 2019 Švýcarsko (0) KOMENTÁŘŮ

Hattrick Šimka Thunu na body nestačil, první trefy si připsali Dóža, Mendrek i Řehoř

 



Úvodní dvě kola švýcarské NLA naznačila, že se českým fanouškům opět vyplatí soutěž sledovat. Ani hattrick útočníka Davida Šimka však nestačil Thunu k zisku bodů. Také ve 2. kole se čeští vyslanci v dresu Thunu prosazovali, bohužel ale tým z bernského kantonu se po dvou zápasech nachází bez bodu na chvostu tabulky. Premiérovou ligovou trefu za Rychenberg vstřelil Patrik Dóža.

David Šimek načal novou sezonu skvělým výkonem. V domácím utkání proti Churu zkompletoval hattrick. Jednu trefu, svou premiérovou za Thun, přidal také Jakub Mendrek. Ani příspěvky českých útočníků však na úspěšný výsledek nestačily. Thun doma prohrál s Churem 5:8. Souboj Čechů tak ovládl obránce hostů Daniel Šešulka.

Rovněž v neděli byli Češi vidět. Mendrek asistoval u další trefy Davida Šimka a první gól za Thun si připsal Jan Řehoř, posila z Mladé Boleslavi. Český obránce byl zároveň vyhlášen nejlepším hráčem svého celku. Thun prohrál i druhé utkání. Na hřišti St. Gallenu padl 2:8. Právě St. Gallen po úvodních dvou kolech vévodí švýcarské NLA s plným počtem bodů.

První dva zápasy za Rychenberg má za sebou Patrik Dóža. V prvním kole zaznamenal dva body. V desáté minutě zápasu s Grasshopper Curych si naběhl na přihrávku Gutknechta a ze vzduchu usměrnil míček do sítě. Následně ještě asistoval u trefy Schauba. Rychenberg přesto prohrál doma s Curychem 6:7 a body nevybojoval ani ve druhém kole na hřišti tygrů z Langnau.

A právě tygři jsou společně se St. Gallenem jedinými stoprocentními týmy po úvodních dvou kolech. Čtyři body si v prvních dvou zápasech připsal ve druhé nejvyšší soutěži Josef Pluhař. Dva góly a dvě asistence Pluhaře přispěly k tomu, že je Basilej v čele NLB.

Výsledky 1. kola:

SV Wiler-Ersigen – UHC Alligator Malans 7:4
Zug United – Tigers Langnau 5:6
HC Rychenberg Winterthur – Grasshopper Club Curych 6:7 (za domácí DÓŽA 1+1)
UHC Thun – Chur Unihockey 5:8 (za domácí D. ŠIMEK 3+0 a MENDREK 1+0)
Floorball Köniz – Waldkirch-St. Gallen 5:7
Ad Astra Sarnen – UHC Uster 0:9

Výsledky 2. kola:

UHC Uster – Floorball Köniz 6:9
UHC Alligator Malans – Ad Astra Sarnen 8:4
Chur Unihockey – Zug United 4:7
Tigers Langnau – HC Rychenberg Winterthur 4:3
Grasshopper Club Curych – SV Wiler-Ersigen 8:7 po prodl.
Waldkirch-St. Gallen – UHC Thun 8:2 (za hosty ŘEHOŘ 1+0, D. ŠIMEK 1+0, MENDREK 0+1)

Sestřihy z 1. a 2. kola:


Autor: Gustav Ondrejčík



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*