Florbalistky Panthers vezou cenný bod z Ostravy. Foto: FBC Ostrava
5. 10. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Panthers vezou bod z Ostravy, první vítězství pro Bulldogs. Zabrala také Olomouc a snažily se Židenice

 



Páté kolo mělo potenciál být zajímavé a všechny čtyři sobotní zápasy rozhodně nezklamaly. Florbalistek Panthers sice přijelo do Ostravy jen 11 do pole, přesto si po porážce 4:5 v prodloužení odvážejí cenný bod. První výhru v extralize si připsal nováček Bulldogs Brno nad Libercem. Zabrala také Olomouc, která skolila Jičín a Tatran potrápil Vítkovice. V neděli pak potvrdil roli favorita Chodov a vyhrály také florbalistky Ivanti Tigers, které se ale v Židenicích nadřely.

Očekávalo se to od zápasu Tatranu s Vítkovicemi, zajímavý měl být duel Olomouce s Jičínem, ale označení „zápas soboty“ si pro sebe jednoznačně vzal mač mezi Ostravou a Panthers. Pražanek sice přijelo jen 11 do pole, přesto si odváží bod.

Přitom Ostrava od třetí minuty vedla a ačkoliv Panthers využily pětiminutové potrestány Paulíny Hudákové, stejná hráčka je po svém návratu poslala opět do vedení. Za Panthers ale bleskově kontrovala Veronika Zittová. Mezi 25. a 26. minutou se skóre měnilo opět, na další zásah se ale následně čekalo skoro půl utkání. V 54. minutě se trefila Tůmová a Panthers vedly 4:3. Podobně jako s Židenicemi se Ostravě podařilo prohru zvrátit: v základní hrací době srovnala Kapcová, aby v prodloužení rozhodla Mlejnková.

Bylo ale jasné, že Jakub Robenek spokojen nebude. „Koledovali jsme si už v prvním kole, v druhé třetině zápasu s Jičínem a částečně i s Tigers. Zvládly nás vytrestat až Pantherky bojovným výkonem a pravděpodobně i plnění pokynů realizačního týmu. což Nám naopak chybělo. Chybí nám disciplína, poctivost a pracovitost,“ kritizoval. „Pokud si konečně neuvědomíme, že to je zásadní rozdíl mezi Nám a těmi nejlepšími, nebudeme moct uspět. Navíc jsme rozchytali Týnku, a to je vždycky problém,“ dodal.

Jeho protějšek Štěpán Weber kvitoval nasazení svých hráček. „Zápas ve velkém tempu, kdy jsme měli trochu štěstí, ale zároveň velkou chuť a obrovskou vůli a dokázali jsme opět obrat favorita, naše hráčky zaslouží pochvalu za nebojácný a sympatický výkon,“ zhodnotil zápas.

Velká senzace se málem zrodila v Židenicích, které ještě na začátku třetí třetiny hrály s Ivanti Tigers 3:3. Na všech brněnských brankách se podílela Andrea Dernerová, nicméně se svým týmem zažila druhou tvrdou porážku v sezoně, když o osudu zápasu rozhodla Petra Šebestová. „Nervozní začátek, pak jsme se uklidnili třemi góly v 1.třetině. Nakonec drama, ale jsme rádi za tři body,“ zhodnotil Adam Štegl.

První extraligové body získal nováček Bulldogs Brno. Bulldočky už ve 12. minutě vedly 2:0 a soupeře, kterého v půli zápasu přehrávaly 5:1, prakticky nepustily na dostřel. Ve druhé polovině druhé třetiny to vypadalo, že se Liberec zvedá, ale na zlepšený výkon nenavázal a nakonec odešel poražen 4:8. „První zápas se soupeřem ze spodní poloviny tabulky, bohužel zatím náš nejhorší zápas. Po upracované první třetině, jsme do druhé třetiny začali hrát co jsme měli, ale znovu přišlo uspokojení a darování branek soupeři. Ve třetí třetině, jsme sice ustáli několik brejků soupeře, ale celkově zlepšili obrannou fázi a zápas dovedli do zisku prvních tří bodů v extralize,“ nebyl Rudolf Škubal úplně spokojen.

Olomouc sice v posledních dvou kolech utrpěla těžké direkty, ale proti Jičínu složila úspěšný reparát. Proti Jičínu nikdy neprohrávala, na rozdíl od Bulldogs ale dovolila soupeři srovnat, když ve 43. minutě srovnala Kmošková svou druhou brankou nejen v tomto utkání, ale také v extralize. Olomouc ale bleskově zareagovala a došla si pro konečnou výhru 5:3. „Dnes jsme byly na hřišti tím jistějším týmem. Přestože nás soupeř začátkem 3. třetiny dorovnal, naše rychlá gólová odpověď zlomila vývoj na naši stranu a tento moment nám pomohl vyhrát celý zápas. Celkově ovšem zasloužené 3 body za nasazení a tlak do branky,“ řekla k utkání Alena Sklenářová.

Vítkovice nezačaly na Tatranu dobře a brzy prohrávaly 1:3, sérií devíti branek v řadě ale položily základ konečnému vítězství 11:4, na kterém se dalšími čtyřmi góly podílela Barbora Husková. „Díky Tatranu za to, že nás nahodil na jiný level tempa zápasu než jsme zažívali doposud. Jsem nespokojen s tím, že nám to trvalo třetinu, než jsme byli schopni zareagovat, nicméně spokojenost s tím, jakým způsobem jsme to zvládli a jakou útočnou kvalitu jsme dokázali dvě třetiny předvádět,“ řekl k utkání hlavní trenér Tomáš Martiník.

Roli favorita potvrdil také Chodov, který porazil v pražském derby Bohemians poměrem 14:0. Hned na polovině branek se podílela Martina Řepková. „Chtěli jsme hrát lépe do obrany, než v posledním zápase v Brně, a to se nám podařilo, holky hrály velmi poctivě a za to je musím opravdu pochválit. Dopředu nám chvíli trvalo, než jsme získali potřebné sebevědomí na míčku, bylo tam pár nepřesností, ale postupem času jsme i směrem dopředu získávali půdu pod nohama a poslední třetina už byla celkem podle představ,“ hodnotil Lukáš Procházka.

Přehled výsledků 5. kola Extraligy žen

FBC ČPP OSTRAVA – Panthers Praha 5:4p
branky: 3. Michaela Mlejnková, 19. Paulína Hudáková, 25. Viktória Grossová, 58. Nela Kapcová, 64. Michaela Mlejnková – 13. Dominika Tůmová, 20. Veronika Zittová, 26. Kristýna Lochmannová, 54. Dominika Tůmová; rozhodčí: Martin Petřík – Tomáš Podlesný; vyloučení: 2 + Paulína Hudáková (OST) 5:0; využití: 0:1; diváků: 82; zásahy brankářů: Veronika Tomšová 16 – Kristýna Horňáková 32; po třetinách: 2:2, 1:1, 1:1, 1:0;

FBS Olomouc – KM automatik FBK Jičín 5:3
branky: 9. Barbora Suchánková, 35. Martina Pejzlová, 39. Martina Pejzlová, 44. Kateřina Peterková, 47. Jitka Oháňková – 37. Adéla Kmošková, 42. Kristýna Bachmaierová, 43. Adéla Kmošková; rozhodčí: Ondřej Lepík – Ondřej Sojka; vyloučení: 2:2; využití: 0:0; diváků: 74; zásahy brankářů: Pavla Lišková 8 – Marcela Velzelová 15; po třetinách: 1:0, 2:1, 2:2;

Crazy girls FBC Liberec – Bulldogs Brno 4:8
branky: 19. Klára Leierová, 34. Barbora Knotková, 38. Pavla Bárková, 40. Markéta Valešová – 8. Pavlína Bačová, 13. Linda Hyksová, 32. Pavlína Bačová, 33. Nikola Domonkosová, 34. Linda Detková, 34. Pavlína Bačová, 50. Petra Hložanková, 59. Anna Bachratá; rozhodčí: Petr Herman – Daniel Nejedlo; vyloučení: 3:1; využití: 0:0; diváků: 58; zásahy brankářů: Kateřina Dlouhá 32 – Sabina Dvořáčková 20; po třetinách: 1:2, 3:4, 0:2;

Tatran Střešovice – 1. SC TEMPISH Vítkovice 4:11
branky: 2. Kateřina Seemannová, 5. Markéta Prontekerová, 9. Anna Válková, 51. Mariana Býčková – 1. Barbora Husková, 11. Barbora Husková, 30. Dominika Buczek, 34. Zuzanna Krzywak, 38. Veronika Enenkelová, 39. Vlaďka Maděrová, 41. Zuzanna Krzywak, 43. Denisa Ferenčíková, 46. Barbora Husková, 47. Lucie Cholinská, 57. Barbora Husková; rozhodčí: Jan Brejcha – Lukáš Husák; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 100; zásahy brankářů: Markéta Antalová 23 – Nikola Příleská 13; po třetinách: 3:2, 0:4, 1:5;

K1 Florbal Židenice – Ivanti Tigers Jižní Město 3:4
branky: 15. Barbora Sedláčková, 28. Andrea Dernerová, 44. Zuzana Hubáčková – 14. Petra Šebestová, 14. Natálie Balková, 17. Veronika Balejová, 56. Petra Šebestová; rozhodčí: Lukáš Ležák – Martin Ležák; vyloučení: 0:1; využití: 0:0; diváků: 108; zásahy brankářů: Lenka Remešová 25 – Kristýna Karli 22; po třetinách: 1:3, 1:0, 1:1;

FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians 14:0
branky: 16. Gabriela Žůrková, 21. Martina Řepková, 26. Daniela Frantíková, 30. Magdaléna Plášková, 37. Eva Preisslerová, 38. Karolína Kellovská, 43. Anet Jarolímová, 45. Gabriela Tožičková, 49. Martina Řepková, 51. Anet Jarolímová, 51. Martina Řepková, 53. Jana Vávrová, 57. Martina Řepková, 60. Gabriela Žůrková; rozhodčí: David Hejzlar – Lukáš Weissgráb; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 131; zásahy brankářů: Hana Ranochová 15 – Martina Lerchová 26, Daniela Kreisingerová 4; po třetinách: 1:0, 5:0, 8:0;


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*