42letý veterán Mika Kohonen načal svou 25. florbalovou sezonu! Foto: Salibandy.fi 42letý veterán Mika Kohonen načal svou 25. florbalovou sezonu! Foto: Salibandy.fi
10. 10. 2019 Finsko (0) KOMENTÁŘŮ

Kohonen, Kotilainen, Vítovec a další. Nova Sport vysílá od nové sezony Salibandyliigu!

 



Sportovní televizní stanice Nova Sport už nebude vysílat švédskou superligu, nýbrž nabídne divákům v Česku a na Slovensku finskou nejvyšší soutěž. V té bude po letech působit i český zástupce. Z Tatranu zamířil v létě do EräViikingit obránce Ondřej Vítovec.

Nova Sport už dokonce tři přenosy odvysílala, v neděli odpoledne pak nabídne souboj SPV s EräViikingit. Diváci tak budou mít možnost vidět Ondřeje Vítovce v akci. Český obránce zatím v dosavadním průběhu sezony zaznamenal ve čtyřech zápasech jeden gól a jeho tým je na čtvrtém místě tabulky.

Salibandyliiga má však více taháků. Jedním z nich je nepochybně 42letý matador Mika Kohonen, který nastoupil už do své 25. sezony. Nyní obléká dres Happee, ve kterém s velkým florbalem začínal. A dojde i na bratrský souboj. Mladší bratr Mikko je totiž lídrem SPV Seinäjoki.

Finské lize v posledních čtyřech letech vévodí SC Classic, kteří se představí i na lednovém Poháru mistrů. Suverén finské florbalové scény vyzve v semifinále turnaje švýcarský Wiler. Za Classic nastupují reprezentanti Sami Johansson, Ville Lastikka, Eemeli Salin nebo Nico Salo.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*