Tomáš Martiník na tréninku juniorské reprezentace. Foto: Český florbal
18. 10. 2019 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Jsem zklamaný, z utkání šlo vytěžit více, nicméně soupeř ukázal kvalitu, řekl kouč Martiník

 



Jeho tým bojoval. Dokázal se dostat z útlumu ve druhé třetině a na začátku poslední části dokázal smazat dvoubrankové manko. Nakonec ale odešel poražen, když po srovnání třikrát inkasoval. Hlavní trenér reprezentace juniorek Tomáš Martiník tak byl po zápase zklamaný, nicméně sportovně uznal sílu soupeře.

Bezprostředně po utkání byl hlavní trenér zklamaný. „Jsem zklamaný, protože si myslím, že z dnešního utkání šlo vytěžit více, nicméně soupeř ukázal na konci svou kvalitu a nám se stalo osudné neproměňování šancí,“ hodnotil zápas obecně.

Po vlažném úvodu to byly Švédky, kdo převzal otěže zápasu. „Ve druhé třetině jsme byli v určitém útlumu, ačkoliv jsem tam třeba viděl nějaké dvě, tři gólové šance, které jsme neproměnili, takže to skóre pak tomu odpovídalo,“ vzpomínal například na příležitosti Želízkové nebo Seemannové, která navíc trefila tyč.

Přesto se po druhé části snažil být pozitivní. „V kabině nebyla panika, říkali jsme holkám, že šance máme, takže budeme pokračovat. Poté se nám povedlo skórovat a myslím si, že jsme měli ještě dalších několik šancí, na druhou stranu tam Švédky ukázaly svou kvalitu, když se jim povedlo dostat se z útlumu zapnout na posledních deset minut a najednou jsme to byli my, kdo nestíhal,“ vyzvihnul kvalitu soupeře.

Švédky nakonec zvítězily 6:3. „Celkově nás Švédky potrestaly ze svých šancí, dařilo se jim sbírat míčky a proměňovat možnosti,“ uzavřel Tomáš Martiník.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*