České florbalistky podlehly Finsku poměrem 4:5. Foto: Martin Flousek, Český Florbal
18. 10. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Češky v ofenzivním utkání podlehly Finsku 4:5

 



První třetina se z florbalového hlediska musela líbit. Oba týmy se snažily být aktivní a jako první šly do vedení Finky: Veera Kauppi se uvolnila a vysokou střelou překonala Christianovou. Češky ale odpověděly kvalitně: v páté minutě se individuálně  prosadila Ratajová, o čtyři minuty později našla volný prostor Paloncyová a Češky rázem vedly.

Za minutu ale vyrovnala hostující kapitánka Karjalainen, v 11. minutě pak podruhé udeřila Veera Kauppi, která – zřejmě i s lehkou tečí – našla prostor mezi rukou a tělem české brankářky. Poté se hra gólově uklidnila, ale oba celky předvedly několik zajímavých akcí. Čtyři sekundy před první sirénou se pak prosadila důrazem na brankovišti Oona Kauppi.

První polovina druhé třetiny byla ve finské režii a Češky mohly děkovat rozchytané Christianové, že se skóre neměnilo ani v přesilové hře Finska při vyloučení Beránkové. Určitým zlomem byl samostatný únik Urbánkové, který sice útočnice Malmö neproměnila, ale Češky se dostaly do hry. Navíc vybojovaly přesilovku, kterou bleskově využila právě Urbánková.

Dlužno podotknout, že kromě rozchytané Christianové měly Češky na své straně také brankovou konstrukci, která jen ve druhé části zachránila národní tým čtyřikrát.

Třetí třetina začala pro Češky špatně. Po necelé minutě totiž využila zaváhání v rozehrávce Piispa. Přesto se naše hráčky dokázaly dostat znovu do hry a snížily zásluhou Řepkové. Snahu o závěrečný tlak ale uťalo druhé vyloučení Beránkové, ačkoliv bylo vzhledem ke zvolenému metru dost přísné.

Češky se tak nedostaly k závěrečné ofenzívě a nakonec prohrály 4:5.

Euro Floorball Tour 2019:

Česko – Finsko 4:5 (2:4, 1:0, 1:1)
Branky:
5. Ratajová, 9. Paloncyová, 36. Urbánková a 48. Řepková – 3. a 11. V. Kauppi, 10. Karjalainen, 20. O. Kauppi a 41. Piispa. Střely na branku: 27:32. Vyloučení: 2:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Franzon, Hedelind (Švédsko). Diváci: 591. Nejlepší hráčky: Denisa Ratajová – Mia Karjalainen.

Česko: Christianová – Beránková, Jiráková, Paloncyová, Šupáková, Koníčková, Kotzurová, Frantíková – Urbánková, Krupnová, Ratajová – Řepková, Plášková, Tožičková – Hanzlíková, Mlejnková, Martináková – Pekárková a Bočanová. Hlavní trenér: Sascha Rhyner.

Finsko: K. Nieminen – Karjalainen, Manninen, Nieminen, Hamalainen, Hoynala, Lampinen – V. Kauppi, Saario, O. Kauppi – Vallenius, Nordlund, Sundström – Aho, Homi, Sallstrom – Piispa, Saarikoski a Tornqvist. Hlavní trenér: Lasse Kurronen.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*