Juniorky slaví cennou domácí výhru nad Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
19. 10. 2019 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Snový začátek a ubráněný konec. Juniorky porazily Finsko podruhé v řadě na EFT, tentokráte 5:2

 



Snový začátek a ubráněný konec. Tak nějak by šlo shrnout zajímavé utkání české reprezentace juniorek na domácím turnaji EuroFloorball Tour v Praze. Po devíti minutách vedly české florbalistky 3:0, nakonec ubránily vítězství 5:2. Jedná se o druhou výhru českých juniorek nad finskými soupeřkami v řadě v rámci turnajů EuroFloorball Tour. 

Češky prožily doslova snový vstup do zápasu. Od začátku zaskočily Finky svou aktivitou a brzo se to projevilo také na skóre. Hned ve třetí minutě se prosadila Báčová, o pět minut později se povedenou ranou prezentovala Želízková a o necelou minutu později to bylo zásluhou Trojánkové už 3:0.

Finský realizační tým reagoval oddechovým časem a povedlo se mu zastavit český brankostroj, nikoliv však převahu, kterou dobře dokumentovaly také dvě velké příležitosti na konci první části při vyloučení Keprtové.

Až vstup do druhé třetiny Finkám vyšel, poprvé získaly převahu a radovaly se ze snížení, které trefila Kylmaluoma, nicméně za půl minuty se uvolnila v předbrankovém prostoru Chudá a Češky opět vedly o tři branky.

Finky byly nadále o něco aktivnější a v polovině zápasu se jim dostalo možnosti přesilové hry při vyloučení Vachudové, kterou využila umístěnou ranou Raisanen. Druhá polovina prostřední části už byla o poznání klidnější a branka v ní nepadla.

Třetí třetina začala dvěma českými šancemi první formace, jinak měly míček převážně Finky. Na konci 45. minuty se dvakrát zaskvěla Janglová, když v krátkém sledu zneškodnila dvě finské šance. Po deseti minutách se ze zámku dostala Trojánková, brankářka Kataja ale vytěsnila míček ramenem.

Finky nadále měly tlak a držely Češky na obranné polovině, na druhou stranu se ale nedostávaly do vyložených příležitostí. Necelých sedm minut dostaly možnost přesilové hry, ale ani tuto velmi přísně nabídnutou možnost nevyužily, navíc umožnily české trestné střílení po faulu na Želízkovou.

K tomu se postavila Havlínová a střelou mezi nohy určila skóre na 5:2. Finky reagovaly okamžitou power play, jejich akcie ale rázně poklesly při vyloučení Lahti. Češky už si svůj zápas vzít nenechaly a porazily Finky poměrem 5:2. Na turnajích EuroFloorball Tour se jim to povedlo již podruhé v řadě.

EFT juniorek 2019:

Česko – Finsko 5:2 (3:0, 1:2 a 1:1)
Branky:
3. Báčová, 8. Želízková, 9. Trojánková, 26. Chudá a 56. Havlínová z trestného střílení – 25. Kylmaluoma a 32. Raisanen. Střely na branku: 35:25. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Rozhodčí: Crivelli, Rampoldi (Švýcarsko). Diváci: 432. Nejlepší hráčky: Eliška Trojánková – Anni Raisanen.

Česko: Janglová – Lenfeldová, Vachudová, Keprtová, Havlíčková, Lechnerová, Houžvičková, Havlínová – Kovaříková, Trojánková, Chudá – Želízková, Báčová, Býčková – Prontekerová, Maděrová, Seemannová – Řezáčová a Maroszová. Hlavní trenér: Tomáš Martiník.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*