Lucie Želízková dovedla svůj tým k výhře nad Finskem. Foto: Martin Flousek, Český florbal
19. 10. 2019 Reprezentace juniorek (0) KOMENTÁŘŮ

Kapitánka Želízková: Bylo to těžké, ale ukázaly jsme obrovskou vůli. Na tým je hrdá

 



Lucie Želízková vede na domácím turnaji EuroFloorball Tour český tým jako kapitánka. S páskou na rameni jej tak dovedla také k výhře nad Finskem, která je v rámci turnajů této série druhá v řadě. Přitom ještě v dubnu utržily Češky se stejným soupeřem vysokou porážku. Podle kapitánky byl ale v Praze rozdíl především ve vůli, chuti a nasazení.

Po zápase z české kapitánky sálala spokojenost, což je u výhry 5:2 pochopitelné. „Rozhodla naše vůle, chuť a nasazení, musím říct, že jsem na tým hrdá,“ smekla před celým kolektivem.

Přitom ještě letos v dubnu odešly juniorky ze zápasu se stejným soupeřem poraženy 3:8, navíc na domácí půdě v Chomutově. „Rozdíl byl přesně v té vůli a nasazení, musím říct, že dneska bylo už od začátku všechno super, rozcvička byla skvělá a dostaly jsme se do toho,“ rekapituolvala.

Podle slov kapitánky tak byl základ položen již před utkáním, na jeho začátku pak ukázaly Češky skvělý vstup.  „Nastoupily jsme do utkání skvěle, kdy se nám podařilo rychle vstřelit tři branky, což jsme přesně potřebovaly, a nakonec ukázaly obrovskou vůli a chuť si za tím vítězstvím jít,“ připomněla, že už po devíti minutách to bylo 3:0 pro domácí.

V poslední části už Češky musely tvrdě bránit své vedení. „Bylo to proti Finkám nesmírně těžké, ony umí zapnout, když jim o něco jde, ale ta naše chuť byla dnes obrovská, navíc jsme přesně věděly, co budou hrát, věděly jsme, jak je máme bránit, takže se nám to nakonec všem podařilo,“ usmála se na závěr Lucie Želízková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*