Corin Rüttimann opět trápila českou obranu. Foto: Martin Flousek, Český florbal
19. 10. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Další hattrick Rüttimann Švýcarsku nestačil! Češky berou výhru po nájezdech díky kapitánce Krupnové

 



Florbalistky České republiky mají za sebou druhé vystoupení na turnaji EuroFloorball Tour. V základní hrací době skončil duel remízou 5:5, když se hattrickem blýskla hostující útočnice Corin Rüttimann, v samostatných nájezdech pak stejná hráčka byla jedinou úspěšnou střelkyní Švýcarska, za náš národní tým se prosadily Denisa Ratajová s Eliškou Krupnovou. 

Utkání začalo svižně, oba týmy se snažily útočit, byť k tomu využívaly odlišnou strategii: Češky se snažily o průniky na velké brankoviště, Švýcarky pak branku Jany Christianové ohrožovaly převážně z dálky.

Jako první se poté prosadily Češky: vyloučení Spichiger potrestala umístěnou ranou Ratajová. Švýcarky, které ale postupně získaly převahu, nezůstaly pozadu. V přesilové hře ve 12. minutě totiž rozjela své představení nechytatelnou ranou Rüttimann. Následně přežily přesilovku, nicméně nezachytily přečíslení, na jehož konci se další parádní ranou trefila Martináková.

Češky tak po první části vedly, ačkoliv Švýcarky měly převahu a Christianová musela předvést několik efektních zákroků.

V první polovině druhé třetiny ale Švýcarky otočily skóre. A dvakrát u toho opět byla útočnice Churu Corin Rüttimann, která se prosadila nejprve z předbrankovém prostoru a následně při přesilové hře.

Český tým, který v utkání nemohl pro zranění chodidla využít Hanu Koníčkovou, navíc dostal další ránu v podobě branky Wiki ve 36. minutě. Vrátit do hry se mohl o dvě minuty později, kdy rozhodčí vylučovaly po sérii faulů na Krupnovou.

Sama česká kapitánka pak sice při pokusu o střelu kvůli tečovanému míčku upadla, přesto se mohla radovat ze snížení.

Třetí třetina začala znovu českou aktivitou, jenže přišla studená sprcha v podobě branky Gerig, která dostala prostor na úrovni velkého brankoviště a nemýlila se z otočky. Nicméně Češky zareagovaly bleskově, když nacvičený signál vyšel Jirákové.

Za další minutu přišlo vyloučení Krupnové a do utkání také vstoupily emoce, když Wiki na druhé straně prošel souboj s Řepkovou. Češky sice vyloučení ustály, následoval ale další trest pro Pláškovou, který opět český tým ustál.

Dokonce se v 53. minutě dostal k velké příležitosti, ale Ratajová trefila jen bránící švýcarský blok. Český tým ale zůstal v tlaku a vytěžil srovnání díky dalekonosnému pokusu Beránkové z poloviny hřiště.

Následně se hrála otevřená partie se šancemi na obou stranách, přičemž více jich měly Češky, další branka již ale nepadla.

O vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. První série branku nepřinesla, ve druhé se trefily jak Rüttimann, tak Ratajová. Ve třetí sérii následně minula Gerig, aby následně o výsledku rozhodl proměněný nájezd Elišky Krupnové.

Euro Floorball Tour 2019:

Česko – Švýcarsko 6:5 (2:1, 1:3, 2:1) po sam. náj.
Branky:
38. a rozh. nájezd Krupnová, 9. Ratajová, 17. Martináková, 44. Jiráková a 54. Beránková – 12., 25. a 32. Rüttimann, 36. Wiki a 44. Gerig. Střely na branku: 47:34. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Rozhodčí: Franzon, Hedelind (Švédsko). Diváci: 802. Nejlepší hráčky: Nela Jiráková – Michelle Wiki.

Česko: Christianová – Jiráková, Beránková, Šupáková, Paloncyová, Kotzurová, Frantíková – Ratajová, Krupnová, Urbánková – Tožičková, Plášková, Řepková – Hanzlíková, Martináková, Mlejnková – Pekárková a Bočanová. Hlavní trenér: Sascha Rhyner.

Švýcarsko: Schmid – Stella, Gredig, Marti, Reinhard, Mischler, Hintermann, Rossier – Gämperli, Scheidegger, Spichiger – Wiki, Rüttimann, Gerig – Cattanero, Zwinggi, Frick – Suter a Liechti. Hlavní trenér: Rolf Kern.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*