Vendula Beránková srovnala v utkání se Švýcarskem na 5:5. Foto: Martin Flousek, Český florbal
19. 10. 2019 Reprezentace žen (0) KOMENTÁŘŮ

Hodně cenná výhra, gólovou střelu mám natrénovanou, prozradila Vendula Beránková

 



Nebylo to jednoduché utkání. V dresu soupeře hrála velký part opět Corin Rüttimann, Češky navíc v zápase se Švýcarkem dlouho prohrávaly. Přesto se jim povedlo dovést zápas k remíze po šedesáti minutách a v nájezdech uspěly zásluhou Elišky Krupnové. Obránkyně Vendula Beránková, sama autorka páté a vyrovnávací branky, si výhry hodně cenní.

Vedly, prohrávaly a srovnaly. Zápas Česka se Švýcarskem musel diváky bavit, neustále se bylo na co dívat. „Zápas určitě hodnotím jednoznačně pozitivně, protože to bylo poslední utkání se Švýcarskem před světovým šampionátem a podařilo se nám vyhrát,“ usmívala se Vendula Beránková.

Tým se navíc mohl v předposledním zápase před šampionátem naladit na vítěznou vlnu. „Navíc, každá výhra před mistrovstvím světa je velmi pozitivní a je jedno proti komu,“ myslí si Beránková.

Navíc, výhra se nerodila lehce, český tým dlouho prohrával a srovnat dokázal až v posledních minutách. „O to více si toho výsledku můžeme cenit,“ vyzdvihuje reprezentační obránkyně, která bojuje o účast na druhém seniorském šampionátu.

O sestavu se přihlásila mimo jiné také parádním srovnáním z poloviny hřiště na 5:5. „Je to věc, kterou mám natrénovanou, prakticky si backhandem posunu míček na střed a z forhendu vystřelím, přičemž vím, že brankou někdo bývá, takže to tam padá,“ popsala Vendula Beránková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*