Dresy chodovských hráček a hráčů se nyní budou dražit za účelem pomoci Nadačnímu fondu Pink Bubble. Foto: Jaroslav Klein, Florbal Chodov Dresy chodovských hráček a hráčů se nyní budou dražit za účelem pomoci Nadačnímu fondu Pink Bubble. Foto: Jaroslav Klein, Florbal Chodov
7. 11. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Chodovský růžový říjen je u konce! Vydražte dres a pomozte PINK BUBBLE

 



Florbal Chodov se na celý říjen převlékl do růžové barvy a podpořil tak Nadační fond PINK BUBBLE, který pomáhá onkologicky nemocným dětem a vrací je zpátky do normálního života. Teď je řada na vás, ve speciální aukci můžete růžové dresy mužů a žen Chodova včetně spousty reprezentantů vydražit!

Kromě dresů zrůžověl v průběhu října i kompletní grafický vizuál klubu. Součástí akce bylo také zapojení celebrit ze sportovního prostředí, čestnými hosty jednotlivých zápasů se stali plavkyně Barbora Seemanová, fotbalový trenér Karel Jarolím, sportovní komentátor Michal Dusík, krasobruslařka Anna Dušková a na závěr kajakář Vít Přindiš. Ti všichni se k akci připojili a také provedli čestná vhazování jednotlivých domácích zápasů.

Komentátor České televize Michal Dusík se v duelu Chodova s Českou Lípou postaral o čestné buly. Foto: Jaroslav Klein, Florbal Chodov

Komentátor České televize Michal Dusík se v duelu Chodova s Českou Lípou postaral o čestné buly. Foto: Jaroslav Klein, Florbal Chodov

„Jsme nesmírně rádi, že se osobnosti českého sportu zapojily a spolu s námi a našimi soupeři podpořili Nadační fond PINK BUBBLE. Musím ocenit vstřícnost všech oslovených, ukazuje se, že chuť pomáhat těm méně šťastným je sportovcům vlastní,“ ocenil kooperaci napříč sportovními odvětvími Jan Barák, který se po přesunu z brankoviště do klubového vedení na akci výrazně podílel.

Ženský tým Chodova odehrál v růžových dresech tři domácí a dvě venkovní utkání, mužský tým nastoupil ve speciálním designu dvakrát venku a čtyřikrát doma, přičemž celou akci ukončil vítězstvím v televizním zápase proti Mladé Boleslavi.

Celá charitativní akce měla dva hlavní cíle. Zviditelnit Nadační fond PINK BUBBLE a jeho činnost a samozřejmě vybrat maximální možnou částku pro onkologicky nemocné. „Výtěžek bychom chtěli směřovat na podporu více pacientů. Padesátka z těch, kteří úspěšně porazili zákeřnou nemoc, se každoročně účastní pravidelného zimního ozdravného pobytu v Krkonoších. A tak bychom rádi, aby byl letošní dar použit na financování sportovních aktivit na kursu, který se bude konat v březnu 2020,“ popsala budoucnost vybraného finančního obnosu Renáta Němcová z PINK BUBBLE.

Konečná částka bude složena hned z několika složek. Základní sumu vložili hráči a hráčky elitních chodovských týmů, když se rozhodli za každý vstřelený růžový gól věnovat 500 Kč. Vzhledem k tomu, že jich ve zmíněném období nastřílely oba celky dohromady 77, vznikl základ v hodnotě 38.500 Kč. K tomu se přidali i juniorské týmy Floorball Group a většina soupeřů, proti kterým Chodov nastoupil (Vítkovice, Tatran, Česká Lípa, Mladá Boleslav, Bohemians, Slavia Plzeň), a třeba také jihoměstský radní pro sport Mgr. Jan Stárek.

Chodovští se ve speciálních růžových dresech představili i ve šlágru proti Mladé Boleslavi. Foto: Jaroslav Klein, Florbal Chodov

Všichni jmenovaní dohromady přispěli částkou 26.000 Kč. Třetí část financí se skrývá v dosud zapečetěné kasičce, do které přispívali fanoušci na utkáních třeba prostřednictvím koupě pražských koláčů, které věnovalo modřanské pekařství Mareš & synové.

V tuto chvíli se vybralo odhadem 70.000 Kč a v těchto dnech se spouští finální část kampaně. Jen co hráči a hráčky růžové dresy svlékli, začala jejich aukce na serveru sportovniaukce.cz. Do dražby šlo všech 39 hráčských dresů a odhad praví, že by se prostřednictvím aukce mohlo vybrat dalších 40.000 Kč.

„Musím říct, že jsem strašně mile překvapen. Že se zapojí elitní týmy Chodova, to jsem očekával. Že se přidají i junioři bylo pro mě velké překvapení. Rozsah zapojení našich soupeřů mi pak vyrazil dech. Ukazuje to, že charita má opravdu přesah a klubová rivalita jde v takovém případě stranou. Podle všech ohlasů se růžové dresy moc líbily, tak doufám, že nás i výsledek dražby příjemně překvapí,“ uzavřel David Podhráský, duchovní otec celého Růžového října.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*