Eva Urbášková je novým objevem extraligy žen. Foto: Florbal Židenice
7. 11. 2019 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nálada v týmu je dobrá, věřím, že budeme bojovat o TOP 5, hlásí židenický objev Urbášková

 



Židenicím se v dosavadním průběhu nejvyšší ženské soutěže daří. Aktuálně jsou na šestém místě a na nejlepší cestě k tomu, aby se vyhly baráži a bojovaly o play off. V průběhu sezony si již připsaly cenné výhry a byť poslední dva zápasy prohrály, nálada v týmu je pořád dobrá. Říká to Eva Urbášková, odchovankyně Vsetína a jeden z největších objevů aktuální sezony.

Židenicím se daří a jejich posila ze Vsetína vlétla do Extraligy žen ve velkém stylu. Zatím nastoupila do osmi zápasů a zapsala devět branek a čtyři asistence. „Překvapilo mě to a potěšilo zároveň, bála jsem se, jak moc velký rozdíl to bude oporti první lize. Rozdíl to je, ale myslím si, že přechod jsem zvládla dobře,“ usmívá se odchovankyně Vsetína.

Působením v nejvyšší soutěži se jí splnil sen. „Extraliga byla jedním z florbalových snů,“ říká. Jak by sama sebe popsala jako hráčku? „Myslím si, že jsem schopna hrát na kterémkoliv postu, začínala jsem v útoku na křídle, pak jsem dlouho hrála na pozici centra, celou minulou sezonu jsem byla v obraně a nyní v Židenicích jsem opět v útoku,“ popisuje svou florbalovou cestu.

V Extralize žen má zatím průměr více než branky na zápas. „Mám asi větší radost z nějaké povedené asistence, než z gólu, ale gólová radost je skvělá,“ říká.

Na domovský Vsetín ale nezanevřela a stále v 1. lize působí. „Je to náročné hlavně časově, ale s holkama ze Vsetína si vždy ráda zahraju, když to jde alespoň trochu skloubit. Už se mi stalo, že jsem hrála dopoledne se Vsetínem a pak hned jela vlakem ze Vsetína do Brna na Extraligu,“ prozradila, že občas je její program opravdu nabitý.

Židenice neprožily ideální sezony, nyní se ale rozjely. Pro mladou hráčku jsou tak ideální pro sbírání zkušeností. „S tím souhlasím. Věřím, že si letos zahrajeme play off a budeme bojovat o TOP 5,“ plánuje.

Jeden z nejvyrovnanějších zápasů odehrály proti Ivanti Tigers. „S Tigers to byl velice vyrovnaný zápas, tak jako s Tatranem. Myslím si, prohra o jeden gól neukazuje rozdíl mezi týmy,“ snaží se dívat na utkání pozitivně. „Každý zápas nás posunuje, věřím, že to Tigers příště vrátíme i s úroky,“ plánuje.

Se zlepšnou hrou souvisí také nálada v týmu. „Nálada v týmu je dobrá, ačkoliv po prohře s Tatranem na nájezdy to bylo smutné. Ale doufám, že si náladu co nevidět spravíme, Na každý zápas se připravujeme a chceme se posouvat dál,“ uzavírá Eva Urbášková.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*