Radek Formánek se stal novým lídrem pardubického celku. Foto: Sokoli Pardubice Radek Formánek se stal novým lídrem pardubického celku. Foto: Sokoli Pardubice
22. 11. 2019 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Radek Formánek novým kapitánem Pardubic

 



Pardubice v průběhu sezony mění kapitána! Dosavadního vůdce Tomáše Dleska nahradil Radek Formánek. Zatím se Východočechům v letošním ročníku nedaří a od změny si klub slibuje nový impuls do zbytku sezony.

„Změna kapitána týmu je vždy opravdu velmi citlivá věc. Proto to není z naší strany žádný výstřelek ani unáhlenost. V superlize jsme na tom zatím bídně a potřebovali jsme dát týmu určitý impuls, aby si všichni uvědomili, že je potřeba opravdu poctivě pracovat,“ zdůvodnil rozhodnutí pro klubový web hlavní trenér Ladislav Štancl.

„I vzhledem k tomu, jak mladý tým máme, tak určitě věci nefungovaly tak, jak by měly a já sám jsem na Tomáši Dleskovi pozoroval, jak ho jeho pozice stále více svazuje a herně mu příliš neprospívá, protože sám cítil, že je potřeba tým nakopnout, povzbudit a řídit, což není vůbec nic jednoduchého, když se má člověk soustředit i sám na sebe,“ dodal Štancl.

„Opravdu si strašně moc vážím toho, jak se k tomu Tomáš postavil, když jsme spolu toto rozhodnutí probírali a věřím, že i jemu samotnému to pomůže a bude z toho celý tým těžit,“ doufá kouč Pardubic. „O změně kapitána jsem se dozvěděl pár hodin před tréninkem. V první polovině sezony se nám nedaří, a tak se zkouší impuls do zbývající části,“ řekl ke změně Tomáš Dlesk, nyní už bývalý kapitán.

Radek Formánek je v týmu jedním ze služebně nejstarších. „Osobně se této role nebojím, považuji se za hráče, který umí tým nabudit a nevadí mi vzít si slovo v kabině, říct někomu svůj upřímný názor. Navíc jsem v pardubickém prostředí už od 11 let, je to tedy pro mě obrovská čest a také celkem krok do neznáma, ale věřím, že v kabině podporu mám a s klukama si vzájemně důvěřujeme,“ vyjádřil se nový lídr.

„Snad to bude impuls, který nám pomůže otočit dosavadní průběh sezony. Přeji si, abychom začali našim věrným fanouškům dělat radost, přidali nějaké výhry, a hlavně náš tým bojoval do poslední minuty v každém zápase,“ uvedl Formánek na závěr.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*