Matěj Jendrišák se raduje z jednoho ze dvou gólů proti Helsingborgu. Foto: Per Wiklund / www.perwiklund.se
3. 12. 2019 Švédsko (0) KOMENTÁŘŮ

Jendrišák s Němečkem se bodově podíleli na druhé prohře Storvrety v sezoně

 



Dvojice českých reprezentantů pomohla zápasem proti Storvretě zamíchat průběžné pořadí švédské Superligy. Linköping zvládl favoritovi ukořistit dva body především díky skvělé druhé třetině, během které stáhl tříbrankové manko. Zaváhání využil Falun a po těsné výhře nad Jönköpingem se posunul na první místo.

O nečekané zaváhání Storvrety se v 16. kole postaral tým s Matějem Jendrišákem a Ondřejem Němečkem. Storvreta do tohoto kola prohrála pouze jediný zápas a i na půdě Linköpingu to po dvou třetinách vypadalo na další výhru. Pak ale začala úřadovat lajna s českým centrem. Kapitán Linköpingu nejdříve v přesilovce snížil z dorážky na 1:3, u druhé branky se společně s Němečkem podílel na rychlém přechodu, který vedl ke gólu Alma.

A ačkoliv Storvreta dokázala ještě jednou svůj náskok zvýšit, Linköping už pokračoval ve zlepšeném výkonu po zbytek utkání. Po druhé brance Alma se znovu prosadil Jendrišák, tentokrát výstavní střelou z výběhu, který tak poslal zápas do prodloužení. Pro Linköping šlo už o třetí zápas v řadě, kdy se muselo rozhodovat až v samostatných nájezdech. Po dvou předchozích neúspěších nyní vyšli domácí z nájezdů vítězně, rozhodující nájezd si zapsal Palmen.

Šanci vystřídat Storvretu na prvním místě využil Falun, který ale musel otáčet zápas s Jönköpingem. Hosté dokázali otočit zápas ze stavu 0:3 na 5:4 během druhé a třetí třetiny. Vítězný gól ale přišel až v čase 59:10, kdy se krásnou střelou pod břevno prosadil Berg. Falun tak díky výhře poskočil o jeden bod před Storvretu.

Nevyrovnané výkony předvadí v posledních zápasech Pixbo, které překvapivě nestačilo na Helsingborg. Domácí nejprve získali dvougólový náskok během jediné minuty, aby o něj během minuty později ihned přišli. Vyrovnaná byla i polovina druhé třetiny, v 31. minutě ale poslal Nordgren Helsingborg poprvé do vedení. Třetí třetina už byla naprosto v režii hostů, kteří postupně zvýšili vedení na 9:4. Největší zásluhu na tom měl Nilsson, desátý muž kanadského bodování se zaskvěl hattrickem a dvěma asistencemi.

Náskok Pixba na čtvrtý Dalen, který ale získal proti Sirius pouze jeden bod, se díky tomu snížil na pět bodů. Důležitou výhru si připsal Höllvikens s Martinem Kisugitem, po výhře nad Warbergem se posunul z posledního na dvanácté místo.

VÝSLEDKY 16. KOLO:

Kalmarsund – Växjö 6:7p
Warberg – Höllvikens 3:4
Sirius – Dalen 5:4 po sam. náj.
Pixbo – Helsingborg 5:9
Linköping – Storvreta 5:4 po sam. náj. (za domácí Jendrišák 2+0 a Němeček 0+1)
Jönköping – Falun 4:5

TABULKA:


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*