Michal Jedlička povede tým Slovenska na domácím šampionátu. Foto: Flickr IFF Michal Jedlička . Foto: Flickr IFF
7. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Tvrdě jsme dřeli, abychom se dostali do semifinále, uděláme maximum, velí Slovenkám Michal Jedlička

 



Michala Jedličku čeká druhý světový šampionát v pozici hlavního trenéra reprezentace Slovenska. Vstoupí do něj proti nejtěžšímu možnému soupeři, už v sobotu se postaví úřadujícím mistryním ze Švédska. Utkání podle něj není pro Slovenky klíčové, o cíli má nicméně jasno. Je jím semifinále, ačkoliv český stratég ví, že ho čeká nesmírně těžká úloha.

V rozhovoru, který poskytl primárně Slovenskému florbalovému svazu byl před turnajem optimistický. „Snažili jsme se připravit nejlépe, jak to bylo možné. Děvčata na sobě pracují a vypadá to dobře. V průběhu posledního listopadového týdne doladíme detaily a půjdeme do boje,“ říkal.

Musel se vypořádat s odchody a několika zraněními klíčových hráček, proto musel do týmu zapracovat mladé naděje. „Mladé hráčky se nám do týmu určitě podařilo zapracovat, ale teď záleží na tom, jak se předvedou v samotných zápasech se světovou špičkou,“ dobře ví.

Základ přitom jeho mladé naděje mají dobrý. „Proti týmům druhého sledu naše mladé hráčky dominovaly, ale tento rok to bude neporovnatelně vyšší úroveň hry,“ ví, že hráčky čeká velká změna.

Na druhou stranu se ještě více posílí role zkušených hráček z české a finské nejvyšší soutěže a kapitánky Klapitové. „Ony vědí, na čem jsou, že naše hra na nich stojí a očekává se, že budou zápasy rozhodovat. Myslím si, že budou připraveny a v pohodě,“ uvedl na adresu hráček jako Ferenčíková, sestry Hudákovy a spol.

Start bude pro Slovenky nejtěžší možný, narazí na Švédky. „První zápas na turnaji až tak neřešíme a pro naše učinkování na následujícím světovém šampionátu není klíčový. Ty klíčové zápasy příjdou až po něm. Jdeme si zahrát, vyzkoušíme věci, které trénujeme a na kterých pracujeme a chceme si to užít,“ plánuje Michal Jedlička.

Jaké má tedy cíle? „Tvrdě jsme čtyři roky pracovali na tom, abychom se prodrali do semifinále,“ má jasno. „Bude to nesmírně náročné, ale uděláme pro to maximum,“ slíbil Michal Jedlička slovenským fanouškům.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*