Michal Jedlička při koučování slovenské reprezentace. Foto: Fabrice De Gasperis, www.mediafab.ch Michal Jedlička při koučování slovenské reprezentace. Foto: Fabrice De Gasperis, www.mediafab.ch
12. 12. 2019 Mistrovství světa žen (0) KOMENTÁŘŮ

Nejlepší výkon na MS Slovenkám nestačil, Finsku podlehly 6:8. Bylo to naše maximum, říká Jedlička

 



Slovenky padly, tentokráte ale se ctí. Po čtvrtfinále proti Finsku jim nelze nic vyčítat. Bojovaly, dřely, ale na Finky to ve čtvrtek prostě nestačilo. Osmifinále každopádně bylo jejich nejlepším zápasem, což ocenil také trenér Michal Jedlička.

V divoké první třetině Slovenky nejprve vedly dokonce 2:0, ale rychle to bylo 2:4. Finkám sice chyběla s teplotou zápolící Veera Kauppi, ale příliš je to nepoznamenalo. „Zastoupila ji Oona, která nám dala pět buřtíků,“ komentoval to s hořkým úsměvem Michal Jedlička.

A skutečně, Slovenky bojovaly, ale na více než na konečnou prohru 6:8 to nestačilo. „Daly jsme do toho všechno, v každém jednom střídání, byly jsme maximálně koncentrované, ale neproměnily jsme šance a nadělaly chyby v obraně, takže to nevyšlo, škoda,“ smutnila na slovenském svazovém webu univerzálka Andrea Šidlová.

Podle Paulíny Hudákové odehrály Slovenky ještě lepší utkání s Finskem než před dvěma lety v Bratislavě. „Chtěli jsme dnes vyhrát a po prohraném zápase se určitě nechválí. Udělali jsme k tomu maximum, děvčata podala skvělý výkon, ale prohráli jsme,“ byl Jedlička realistou. „Hráli jsme na dvě formace, více hrály zkušenější hráčky, byl to dnes náš vrchol,“ uvedl český trenér.

Proč tedy Slovenky nakonec nepostoupily. Je jasné, že je za tím více důvodů, Jedlička zkusil vypíchnout jeden. „Pramení to i z nezkušenosti hráček, které nemají odehráno tolik, aby se do semifinále světového šampionátu mohly probojovat,“ uzavřel Michal Jedlička.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*