Hráčky Kloten-Dietlikon Jets slaví postup do finále. Foto: Martin Flousek Hráčky Kloten-Dietlikon Jets slaví postup do finále. Foto: Martin Flousek
11. 1. 2020 Pohár mistrů (0) KOMENTÁŘŮ

Martináková s Koníčkovou budou hrát finále, rozhodly švédské posily Klotenu

 



Florbalistky švýcarského týmu Kloten-Dietlikon Jets jsou prvními finalistkami Champions Cupu 2020 v Ostravě. Proti SB-Pro dominovaly na palubovce ostravské RT TORAX Arény především švédské posily Alice Grandstedt a Iza Rydfjäll. Finále si tak zahrají také Natálie Martináková s Hanou Koníčkovou.

Především díky švédským posilám byl Kloten-Dietlikon mírně favorizován, jedna z největších hvězd soupeře, Elina Kujala, navíc sledovala semifinále pouze z tribuny. Kloten byl od začátku utkání aktivnější a když šlo do tuhého, mohl se opřít o brankářku Moniku Schmid.

Navíc měl k dispozici švédské posily, které ukázaly, proč mají dohromady šest zlatých seniorských medailí. V jedenácté minutě se poprvé prosadila Iza Rydfjäll, v závěru třetiny pak skórovala také Alice Grandstedt.

Finky se dokázaly dostat do několika příležitostí, ale proti byla nejen brankářka Schmid, ale také branková konstrukce, kterou trefily hned několikrát. Ve druhé třetině tak nejprve Gerig a pak dvěma zásahy Granstedt poslaly švýcarský tým do vední už 5:0. Až v závěru druhé třetiny vykřesala svému týmu naději Mirja Hietamäki.

Ta ale ve 46. minutě dostala další zásah, opět z hole Grandstedt. Bleskově ale reagovala Karoliina Kujala.

Devět minut před koncem neproměnila Gerig trestné střílení, Finky následně zkoušely power play, ale k úspěchu několikrát nevedla, naopak v čase 54:29 využila nabídnutý brejk Grandstedt, ještě v 55. minutě skórovala také Eskelinen, za dalších čtrnáct sekund uplatnila důraz na brankovišti Suter.

Poslední slovo měla gólem do prázdné branky Hana Koníčková. Po výhře 9:3 postoupil švýcarský tým do finále, ve kterém se střetne s vítězem duelu Täby – Vítkovice.

Semifinále Poháru mistrů 2020:

SB-Pro – Kloten-Dietlikon Jets 3:9
Branky: 
39. Leminen (K. Kujala), 47. K. Kujala, 55. Eskelinen – 11. Rydfjäll (Suter), 20. Granstedt (Suter), 21. Gerig (Granstedt), 26. Granstedt (Gerig), 38. Granstedt (Suter), 46. Granstedt (Gerig), 55. Granstedt (Suter), 56. Suter (Gerig), 59. Koníčková (Frei). Diváci: 712.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*