Tomáš Sladký musel v semifinále Poháru mistrů skousnout těžkou prohru. Foto: Martin Flousek Tomáš Sladký musel v semifinále Poháru mistrů skousnout těžkou prohru. Foto: Martin Flousek
11. 1. 2020 Pohár mistrů (7) KOMENTÁŘŮ

Brutální rozdíl, přiznal po debaklu od Storvrety Sladký. Lítali jsme od ničeho k ničemu, mrzelo Hubálka

 



Vítkovicím semifinále Poháru mistrů nevyšlo a od švédského mistra Storvrety obdržely tvrdou lekci. Rozdíl mezi oběma týmy byl velký. Na delší rozbory ale nebude moc času, už zítra se totiž Ostravané utkají v boji o třetí příčku s finskými Classic.

Český mistr inkasoval tvrdý direkt a prohrál vysoko 1:11. „Zápas se nám nepovedl. Ukázalo se, že jenom běhat s takovým soupeřem nestačí. My jsme do toho samozřejmě dali všechno, ale byl to z naší strany zmar. Lítali jsme od ničeho k ničemu,“ přiznal Jakub Hubálek.

„Chtěli jsme se Storvretou co nejdéle držet vyrovnané skóre, abychom měli šanci se o postup porvat, ale to se nám vůbec nepovedlo. Ze začátku jsme nedali nějaké šance a i pak jsme neproměnili skoro nic,“ litoval lídr vítkovické obrany.

Už v 11. minutě prohrávali domácí 0:3 a bylo takřka po zápase. „Jeden gól z brankoviště, dva z dálky. Takové góly nemusely padnout… Pak nám utekla druhá třetina. Soupeř pokračoval v preciznosti v zakončení a my se naopak trápili. Nastřelili jsme i hodně tyček,“ připomněl kapitán Vítkovic Tomáš Sladký nevyužité příležitosti.

Vítkovičtí hráči po porážce od Storvrety. Foto: Martin Flousek

Vítkovičtí hráči po porážce od Storvrety. Foto: Martin Flousek

„Doufám, že se na dnešní zápas všichni dívali a viděli ten brutální rozdíl. Výsledek je jednoznačný a můžeme si teď klidně dva večery povídat o tom, proč tomu tak bylo,“ vidí Sladký za porážkou i hlubší příčiny.

„Storvreta má deset kvalitních soupeřů v lize, my máme možná tak dva nebo čtyři kvalitní zápasy v celé sezoně. Nejsme prostě zvyklí na takovouto úroveň. Teď jsme dostali facku a je to pro nás lekce před play off,“ přidal svůj názor Hubálek.

V neděli ve 13 hodin se Vítkovice utkají o bronz s SC Classic. Tomáš Sladký po zápase poděkoval divákům za velkou podporu a doufá, že si cestu do arény najdou i zítra. „Florbal si i na stará kolena užívám. Champions Cup v Ostravě, to už se mi nepoštěstí. Hrát před plnou halou je odměna za to, že jsme loni vyhráli titul. Budeme se zítra snažit a doufám, že ukážeme, že jsme silný kolektiv,“ řekl na závěr.


Autor: redakce



KOMENTÁŘE

  • flbrl napsal:

    Pane Sladký, skočte si za rozhodčími už teď, vysvětlete jim jak potřebujete aby pískali. Do zítra si ty vaše pravidla projdou a třeba vám tam tu přesilovku konečně odpískají. Není Vám to už trochu trapné? Tohle kecaní by Vám slušelo spíše na té unii, než se na stará kolena trápit na hřišti. Už to zabalte, dokud Vám ta pusa neupadla.

  • Jerec napsal:

    Ten Hubálek je neskutečný alibista. Prej „dva nebo čtyři kvalitní zápasy v sezóně“… Pochopil bych tyhle řeči od hráčů Classicu, nebo možná i Boleslavi, jejichž týmy v lize o parník dominují. Ale neberu je od uchcaných Vítek, které už letos 6x nevyhrály v základní hrací době a proti lepším soupeřům jsou totálně nepřesvědčivé. Až budete válcovat domácí soutěž a všem nakládat, tak si stěžujte, že je vám liga malá. Ale ne, když hrajete prd i tam…

  • Florbalista napsal:

    S kvalitními soupeři jste hrál jednu sezonu.Otázka zní, proč jen jednu, když Vám ČR chybí kvalita.

  • trener napsal:

    ten alibista na rozdíl od mnohých z vás ten florbal hraje a může k tomu říci svůj názor. naše liga nemá úroveň a stejnou nakládačku by s přehledem dostala bolka, chodov, sparta…rozdíl v rychlosti, přesnosti, fyzické hře, je 20 let trpělivé práce za jiných podmínek než mají kluci dnes.

    • Pavel napsal:

      Řekl bych, že největší rozdíl byl v pohybu hráčů bez míčku. U Vítkovic v pohybu hráč s míčkem a max 1 spoluhráč, ale často ani jeden. U Storvrety minimálně 2 hráči v náběhu a často celá pětka. Mluvím samozřejmě o postupném útoku. No a další rozdíl hráči Rudd a Nilsbeth, ti snad neprohráli ani jeden osobní souboj

      • Jerec napsal:

        Přesně, pohyb a neustálé měnění pozic, kolikrát to rozehrával Rudd z pozice posledního, beci byli na hrotu… Tohle jsou přitom věci, které klidně můžeme hrát i tady. Je jasné, že v individuálních činnostech na Švédy nemáme, ale naučit celou pětku rotovat a hrát jako „jeden muž“, to můžeme i u nás.

  • Vaclav Dusek napsal:

    Pro golmana (za hrace tezko mluvit pro me) je to 100% pravda.

    Byla tady kritika Souckova pasivniho stylu kdyz na to nema rozmery, ala na ligu je to idealni

    Ale proti Svedum/Finum je ten aktivni styl jako maji Svycari, Patrik Åman atd. Kde je malo strel ale skoro kazda golovka asi lepsi pokud nema 190cm+- ale proc(a jak) menit navyky a styl co je optimalni proti 90% souperu?

Napsat komentář

*