Florbalisté SC Classic berou na Champions Cupu 2020 třetí místo. Foto: Martin Flousek Florbalisté SC Classic berou na Champions Cupu 2020 třetí místo. Foto: Martin Flousek
12. 1. 2020 Pohár mistrů (1) KOMENTÁŘŮ

Prohra se ctí. Vítkovice nestačily na Classic poměrem 3:6 a na domácím Champions Cupu končí čtvrté

 



Druhý zápas jim přinesl druhou porážku, přesto tentokráte odcházeli s hlavami nahoře. Florbalisté Vítkovic nenavázali na své ženské kolegyně a nezískali bronzové medaile na domácím Champions Cupu. V porubské RT TORAX Aréně totiž Vítkovice podlehly SC Classic poměrem 3:6.

V osmnácti dosavadních duelech letošního ročníku finské mužské nejvyšší soutěže nepoznali florbalisté Classic hořkost porážky, až včera nestačili na Ersingen. V boji o třetí místo tak vyzvali Vítkovice, které si především potřebovaly napravit reputaci po nepovedeném představení proti Storvretě.

A to se povedlo. Vítkovice nastoupily do zápasu aktivně a v šesté minutě se při vyloučení Nehery prosadil Rýpar. Finům se povedlo srovnat v osmé minutě díky Pulkkinenovi, sympaticky hrající český mistr ale ustál několik šancí soupeře, sám nejprve mnohokrát neuspěl, až v poslední sekundě první části šikovně tečoval nahození Sladkého za brankáře Talvitieho Ondřej Firda.

Vítkovice tak po první třetině vedly, což Classic tak trochu vyburcovalo. Dokázal dostat Vítkovice pod tlak, a ve 25. minutě si vynutil vyloučení Rýpara, které ještě nepotrestal. O čtyři minuty později ale byl vyloučen Bräuer, společně s Hubálkem, který vyfasoval trest za nesportovní chování. Obrovskou výhodu dvou mužů v poli poměrně rychle využil Piha a bylo srovnáno.

Classic pokračoval v převaze a ve 38. minutě šel do vedení zásluhou Tykkylainena. Po dvou třetinách tak Finové vedli 3:2.

A skvěle začali také poslední třetinu základní hrací doby, když rychlý kontr zakončil gólově Ville Lastikka. Převaha Finů navíc rychle přinesla další branku, prosadil se Nico Salo. Stejný hráč pak v padesáté minutě utkání zřejmě definitivně rozhodl, když vstřelil gól na 6:2.

Posledních 10 minut odehrál Classic relativně dobře a dlouho Vítkovice do tlaku nepustil. Až v 55. minutě se poměrně zbytečně nechal vyloučit Heikkila. Vítkovice zkusily power play a uspěly, z dorážky se prosadil Hubálek.

Další branky ale Vítkovice nepřidaly a Classicu tak podlehly poměrem 3:6. Na domácím Champions Cupu tak končí na čtvrté příčce.

Zápas o 3. místo na Poháru mistrů 2020:

1. SC Vítkovice – SCC Classic 3:6 (2:1, 0:2, 1:3)
Branky: 6. Rýpar (Hrubý), 20. Firda (Sladký), 57. Hubálek (Hájek) – 8. Pulkkinen (Salin), 30. Piha (Helin), 38. Tykkylainen (Sikkinen), 41. Lastikka (Salo), 44. Salo (Lastikka), 50. Salo (Lastikka). Diváci: 2288.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Vaclav Dusek napsal:

    Dobry Zapas,
    Jen odpadla obrana v posledni tretine
    Bylo super se koukat na tu prvni
    I Soucek chytal dobre

Napsat komentář

*