18. 5. 2012 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Děkanka se rozdělila na dva kluby. Ten extraligový bude spolupracovat s Tatranem

 



Devátý tým uplynulého extraligového ročníku řešil po sezoně vážné problémy. Vedení 1. HFK Děkanka už totiž nemohlo z ekonomických důvodů dál podporovat tým v nejvyšší soutěži, proto museli představitelé tamního florbalového klubu hledat nového partnera, který by zabezpečil další sezonu. A našli jej ve Střešovicích.

Klub se ovšem nejdřív musel rozdělit na dva oddíly. Jeden bude dál pokračovat v extralize, druhý, za nějž budou nastupovat hráčky dosavadního B-týmu modrobílých v čele s Dianou Brennerovou, zůstává pod stejným názvem Děkanka Praha a bude působit ve 2. lize.

Extraligovou Děkanku zachraňoval její trenér Lukáš Ruda. „Povedli se najít lidé, kteří se postarají o ekonomické zabezpečení příští sezony. Podmínkou ale bylo, že se oddíl rozdělí na dva,“ vysvětluje.

Do nově vzniklého klubu přešel extraligový kádr Děkanky plus týmy mladších kategorií Tatranu Střešovice. Dosavadní prvoligový tým žen Tatranu tak přišel o zdroj hráček a pravděpodobně bude tvořit B-tým nově vzniklému oddílu.

Proč zrovna Tatran? „Lidé, kteří by sezonu byli schopni odvést, mají ve Střešovicích dcery, takže by byli rádi, aby ony měly možnost mít návaznost na extraligu,“ přibližuje Ruda.

Pro jeho tým se úplně všechno nemění. Trénovat a hrát zůstává pořád v hale na Děkance. Jen pod jiným názvem a nejspíš i pod jiným vedením. Přípravu zatím s týmem začalo trio Viktor Nemrava, Tomáš Pecha a Michaela Cepková, která vypomůže jen přes léto. „Moje role u týmu je nejasná,“ říká dosavadní kouč Lukáš Ruda. „Co se týče trenérského obsazení, mám nějakou představu, komu bych to rád předal, ale všechno je zatím v jednání,“ dodává.

Nově vzniklému klubu dal narychlo jméno Magna, po oddílu, který založil se spoluhráči v roce 1997 akterý měl u ČFbU „volný účet“. Chystá se ovšem jiný název. „Určitě z něj nevypadne Děkanka, pravděpodobně se tam objeví část z Tatranu, kvůli návaznosti na mládež,“ říká. Klidně se může stát, že nakonec vznikne sousloví Děkanka Střešovice. Tedy spojení jmen dvou rivalů, kteří spolu ještě před pár lety válčili o přední příčky extraligové tabulky…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*