3. 3. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Vítězství v základní části nakonec uzmul Herbadent, do elitní čtyřky skočili Bohemians

 



Většinu dlouhodobé fáze odtáhly peloton extraligy na 1. místě Vítkovice, ale v cílovém spurtu podlehly Herbadentu. Na poslední chvíli se také díky výhře v Liberci včlenili do kvarteta, z něhož nelze vybírat soupeře do play off, Bohemians a finální 8. místo získaly po výhře nad Jihlavou Židenice.

Vítkovice za celou sezonu prohrály jen s Libercem, ovšem v posledním kole narazily na Chodově. Po sobotní výhře Herbadentu Ostravanky věděly, že potřebují k prvenství minimálně 2 body, jenže po prohře na nájezdy mají jen jeden. „Kvalitní vyrovnané utkání parametrů play off rozhodla jedna penalta domácích,“ shrnul kouč poražených Tomáš Martiník.

Rozhodující nájezd proměnila Jana Vojáčková, její spoluhráčka Gabriela Žůrková se raduje z prvenství v soutěži produktivity (53 bodů, 32+21). Zápasy s Vítkovicemi mají kvalitu. I když to řadu holek na obou stranách bolelo, myslím, že takto by se měl top ženský florbal hrát a věřím, že v play off to tak bude,“ podotkl k tvrdosti zápasu trenér Chodova Ondřej Neuman.

Herbadent neponechal nic náhodě a v ostré zkoušce na čtvrtfinále roznesl ELITE 13:3. Anet Jarolímová si dvěma góly vystřílela korunu pro královnu kanonýrek (na 32 zásahů potřebovala o 2 zápasy méně než Žůrková).

Za třetím Chodovem se nakonec umístili Bohemians, kteří uspěli v Liberci. Crazy girls 3x vyrovnaly, ale protože potřebovaly k bronzové příčce vyhrát za 3 body, zkusily v závěru power play. A 6 sekund před koncem inkasovaly druhý gól z čepele své bývalé hráčky Dagmar Suré.

Největší boj se odehrál v Brně, kde si o místo mezi klubovými legendami řekla Marika Fízeľová. V duelu s Jihlavou, jehož vítěz měl jisté místo v play off a poražený byl odsouzen k záchranářské lopotě v play down, pokořila soupeřky 4 góly a vlastnoručně napsala výsledek 4:2. „Marika splnila vánoční slib, že si góly bude šetřit až na Jihlavu,“ usmíval se trenér Brňanek Marek Loskot.

FBŠ se v play down utká s Českými Budějovicemi – a nemůže si být ničím jisté. Jihočešky totiž v posledních 4 zápasech posbíraly 5 ze svých 6 konečných bodů a základní část zakončily výhrou v Šumperku na nájezdy. „Budeme muset začínat v Praze,“ posteskl si kouč Asperu Michal Marošek, jehož týmu vystřelila alespoň vyrovnávací trefou 14 vteřin před koncem Šárka Zacpálková.

Děkanka totiž v dalším duelu, který rozhodovaly až penalty, přehrála doma Olomouc 3:2 a přeskočila Šumperk v tabulce. „Věci nám začínají zapadat do sebe, těšíme se na play down,“ prohlásil trenér Pražanek Luděk Pasecký.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*