3. 3. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Dvojice pro čtvrtfinále: Herbadent – ELITE, Vítkovice – Olomouc, Chodov – Židenice a Bohemians – Liberec

 



Vybráno, hotovo. Elitní trojka týmů si zvolila svého soupeře pro čtvrtfinále play off a v nejatraktivnějším páru na sebe podle očekávání zbyli Bohemians s Libercem. Duel ze soboty si zopakují i obhájce titulu Herbadent s ELITE.

Což znamená, že se série podle všeho podívá i do Prostějova, kde chce pražské ELITE odehrát své domácí zápasy. I proto, aby ve čtvrtfinále se stejným soupeřem dopadlo lépe než loni (0:4 na zápasy, skóre 4:35). Ovšem sobotní pražský test pro něj nedopadl o moc lépe (3:13)… „ELITE v letošní sezoně dokázalo sehrát kvalitní zápasy se silnými soupeři, má dobré brankářky a hráčky, které se dokážou individuálně prosazovat,“ uvedla na webu ČFbU trenérka Herbadentu Markéta Šteglová.

Tým z Barrandova si favorita celé soutěže vysloveně nepřál, ale je s výsledkem volby smířen. „Uvědomujeme si sílu Herbadentu, který je nabitý reprezentantkami, nicméně se budeme snažit odehrát dobrou sérii a rozhodně už nedopustíme výsledek z posledního kola,“ sliboval jeden z trenérů a šéf klubu Stanislav Richter.

A našel zastání u bývalé kapitánky Herbadentu Magdaleny Kotíkové, která čtvrtfinálové dvojice okomentovala pro web ČFbU. „Série mezi Herbadentem a ELITE bude určitě zajímavější než loni. Očekávám větší kvalitu v zápasech,“ mínila.

Tu by měla zaručit i vyrovnaná dvojice Bohemians – Liberec. Severočeškám se nevyplatila hra vabank o 3. místo, při níž v sobotu v duelu s FbŠ odvolaly gólmanku a inkasovaly gól na 3:4. Zelenobílý tým je tím přeskočil v tabulce a sérii tak bude začínat doma. Šňůru zápasů, v nichž s Libercem dokázal bodovat, natáhl v sobotu na 14 utkání.

Trenérka Crazy girls Lenka Bartošová povede svůj tým proti silnému soupeři potřetí za sebou. Proti Chodovu 2x uspěla… „Série díky naší vyrovnanosti s Bohemians nabídne jistě divácky nejatraktivnější florbal ze všech čtvrtfinálových duelů a na to se těšíme,“ prohlásila Bartošová a jako hlavní opory soupeřek jmenovala brankářku Janu Christianovou, obránkyni Nikolu Černou a útočnice Elišku Křížovou spolu se svou bývalou spoluhráčkou z Liberce Dagmar Surou.

Vítkovice nakonec překvapivě zvolily Olomouc, i když ta proti nim obvykle vyrukuje s otravnou obrannou hrou. Ostravanky však chtějí výzvu – a také málo cestovat. „Dali jsme na hlas holek, které si tohoto soupeře přály. Největší přednost soupeře je vzdálenost, ty ostatní si necháme do kabiny. Očekáváme vzdorovitého soupeře, ale věříme ve vlastní síly a v co nejrychlejší zvládnutí série,“ vyložil Jiří Velecký, trenér Vítkovic, jež byly v době volby na cestě vlakem z Prahy po zápase na Chodově.

Na ten nakonec vybyly Židenice, proti nimž se mu v minulém ročníku příliš nedařilo (doma 4:3sn, venku 6:5), ovšem v této sezoně je 2x porazil rozdílem 4 branek. „Tato série bude mít díky skvělým fanouškům na obou stranách perfektní atmosféru a samozřejmě věříme v postup a v to, že ukážeme naše kvality,“ přál si chodovský lodivod Ondřej Neuman.

Stejného názoru je i Kotíková. „Větší kvalita je asi na straně Chodova, i když mne zatím moc jejich hra v sezoně nepřesvědčila. Uvidíme, jak se opět poperou v zápasech venku, neboť doma je požene jejich fanclub,“ prorokovala a na postup do semifinále tipovala tým z Jižního Města.

Cesta do O2 Areny začíná už tuto sobotu…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*