14. 10. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Pardubice čeká premiéra. Novou halu otevřou společně s Billy Boys

 



Pardubičtí florbalisté jsou naladěni vítězstvím v Brně a v sobotu si odbudou premiéru v novém domácím prostředí. Vůbec prvním soutěžním utkáním ve Sportovní hale Dašická bude extraligový duel mezi domácím Sokolem a mladoboleslavskými Billy Boys.

„Je to tak, je to vůbec první zápas, který se v té hale bude hrát. Ve středu tam poprvé trénovaly basketbalistky, my jsme tam měli ve čtvrtek první trénink,“ říká trenér Pardubic Miroslav Janovský.

Východočeši se o tom, že je hala definitivně v provozu a mohou se do ní pomalu stěhovat, dozvěděli ve středu ve 14 hodin. „Nějaký větší čas na propagaci nebyl, ale rozvěsili jsme plakáty a místní noviny informaci, že hrajeme, mají. Sami jsme zvědavi, jak dopadne první návštěva. Ale myslím, že si lidi časem zvyknou chodit do konečně pořádného prostředí pro halové sporty,“ odhaduje pardubický kouč.

Sportovní hala Dašická

Ve Sportovní hale Dašická jsou parkety, a tak se sem možná tým Mladé Boleslavi bude těšit, vždyť na témže povrchu léta v domácím prostředí hraje i trénuje. „No, je fakt, že jsme doposud na parketách moc nehráli, ale třeba naposledy jsme na nich zvítězili v Brně. Ze začátku dřevěná podlaha určitě víc vyhovuje techničtějším týmům, ale pro nás třeba časem může být výhodou. Kluci na nich teď poprvé trénovali a pochvalovali si to,“ říká Miroslav Janovský. „A hlavně, těšíme se,“ dodává.

Zápas Sokol Pardubice – Billy Boys Mladá Boleslav začne v sobotu v 18 hodin.

Sportovní hala Dašická


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*