14. 4. 2013 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Herbadent je prvním ženským Superfinalistou. Semkly jsme se, těší Klímovou

 



Bohemians po čtyřech letech končí sezonu už v semifinále. Herbadent byl nad jejich síly. Obhájce titulu ve finiši skvělé série předvedl svou sílu, naposledy svého rivala zválcoval 7:1 a důrazně se přihlásil o 7. titul v řadě.

Možná to nebyl nijak zázračný florbal, ale srážka dvou pražských rivalů vyvrcholila jednoznačně. Herbadent totálně přejel své soupeřky, před nimiž se musel v sérii 2x sklonit. „Hodně nám pomohl první gól, dostaly jsme se do tempa, odpadla nervozita. Pak už jsme hrály svou hru,“ řekla Magdalena Klímová, která „klokanky“ přiškrtila dvěma důležitými góly. Pasáž dlouhá 39 vteřin na přelomu 8. a 9. minuty, v níž Herbadent 3x skóroval. zlomila zelenobílým vaz.

Ani potom ale FbŠ téměř vůbec nevyužilo svůj potenciál. Jeho hráčky čekaly, s čím přijdou soupeřky, nenapadaly, jako by byl tým smířen se svým osudem. I vítězky takový postoj zaskočil. „Překvapilo mě to, vždyť jim šlo v uvozovkách o život. Čekala jsem, že do nás půjdou víc, že nás budou napadat pomalu od branky,“ uvedla Klímová.

Jenže to se nestalo. Změna ve hře přišla až za stavu 1:5, v poslední třetině. Bohemians od 44. minuty hráli bez brankářky, Jana Christianová chodila až do konce zápasu na lavičku – jako hráčky v poli – ob střídání. Ovšem nepřišlo ani snížení, jen přiostření boje. Hráčky Herbadentu se musely vyrovnat s tvrdým florbalem, „Celá ta série bolela hrozně moc. O to hezčí je to pocit,“ usmála se Klímová.

A to ještě mluvila zdrženlivě, v tomhle střetu vybublaly roky střádané emoce. Na hřišti padaly podpásové urážky, mimo zraky rozhodčích docházelo k vysloveně zákeřným faulům. Byl to boj, možná větší, než k jakému dojde v sobotu v O2 areně.

I vítězky si postup do finále ohromně vychutnávaly. „Rozhodlo, že jsme začaly bojovat jako jeden tým. Stmelilo nás to, bylo to pak vidět i na naší radosti. Každý gól si užíval celý tým, bylo to krásné. Nepamatuju si, že bychom se někdy takhle radovaly z postupu do finále,“ vyložila Klímová.

Herbadent vytvořil po zápase kolečko, hráčky se chytily za ramena, v hale na Děkance spontánně hopsaly. Byla z nich cítit čirá radost. Suverénky českého ženského florbalu poprvé někdo donutil k tomu, aby se bály o výsledek, ony tuhle výzvu jednoznačně zvládly. „Hodně jsme se podporovaly, byly jsme na sebe hrozně hodné. Nehádaly jsme se, což je u holek docela výkon,“ usmála se Klímová.

Herbadent jde do boje o titul silnější, než byl předtím. A může za to děkovat svému největšímu rivalovi…


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*