14. 4. 2013 Extraliga žen (6) KOMENTÁŘŮ

Chodov obrat nedotáhl, Herbadent vyzvou Vítkovice. Nesměly jsme chodit do pastí, říká Enenkelová

 



Druhými superfinalistkami se staly hráčky Vítkovic, které nedovolily Chodovu dokonat obrat a premiérový 7. duel semifinálové série vyhrály v poměru 6:3. Ostravankám se povedlo zvítězit virovému onemocnění navzdory především díky 2 brankám Veroniky Enenkelové ve 3. třetině. Po dlouhých 13 letech se tak postaví do boje o titul a Vítkovice tak stejně jako v roce 2000 budou útočit na double, neboť o zlato budou v sobotu hrát i svěřenci Radomíra Mrázka.

Ženy sestavu doslova lepily na poslední chvíli, avšak v prvních minutách utkání to nebylo příliš znát. Mezi mantinely měly převahu, rychle se ujaly vedení a dokázaly přežít vyloučení Ivany Šupákové. „Ale je to strašně těžké, když máte den před utkáním spoluhráčky v horečkách, nevíte, kdo bude schopen hrát,“ popisuje dvougólová střelkyně Veronika Enenkelová.

Ostravankám tak zákonitě musela jednou „dojít šťáva“ a stalo se tak zhruba po 15 minutách hry. V samém závěru 1. třetiny šel Chodov do vedení, aby vzápětí Anna Niemcová po volném úderu vyrovnala. „V této fázi utkání jsem ale věřila, že to dokážeme, pokud nepřestaneme hrát svou hru,“ říká Enenkelová.

Prostřední část hry byla za mírné převahy Chodova poněkud mdlá, až v půli utkání si oba týmy navzájem daly branku po individuálních chybách Gabriely Tožičkové, potažmo Kateřiny Quittkové. A byl z toho stav 3:3.

Do 3. třetiny ale vletěly Vítkovice jako vyměněné. „Náš trenér Martiník říkal, že nesmíme chodit do chodovských pastí, musíme si najít jinou cestu, navíc jsme ze sebe ještě vyždímaly poslední zbytky sil a ještě víc přitlačily,“ popisuje Enenkelová vítkovický recept na výhru.

A herní převaha se projevila také gólově: 2 zásahy Enenkelové znamenaly, že se někomu konečně podařilo utrhnout. Pak sice Vítkovice nevyužily nabídnutou výhodu přesilové hry, ale vzápětí ubránily další vyloučení Šupákové. Chodovu nepomohla ani dlouhá powerplay, naopak Hana Sládečková v ní poslala Vítkovice definitivně do O2 areny.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

  • Vitkovicak napsal:

    Na utkani jsem koukal celou dobu a musim autora clanku lehce poupravit. Ac mam radost, ze holky z Vitkovic postoupily, tak musim opravit autora online zapisu a tohoto clanku, ze chybu, jez zavinil treti gol na strane Chodova, ktery dala Denisa Ratajova, nezavinila Gabriela Tozickova. Ta totiz vubec v tu dobu nebyla na hristi. Nepamatuji si, kdo ji presne zavinil, ale vim, ze Tozickova to jiste nebyla. Jinak super Vitkovice, byl to skvely zapas! 😉 Heej Woow!

  • X napsal:

    Na ženské poměry nevídaná divácká návštěva.

  • gaby napsal:

    VÍTKY SI SPLNILY SEN-JEDEME DO PRAHY!!!!
    A Chodov nám všem ukázal,proč je V.V.-tuším,že Vojta Vened:-),nazývá chodovské lvice či florbalové amazonky,má na to plné právo a já,čistokrevná vítkovická fanynka,před nimi smekám,bojovaly do poslední vteřiny.
    Děkujeme za krásný ženský florbal:-) .

    • V.V. napsal:

      Gratuluju k postupu. Je zcela legitimní, zvládli jste lépe poslední utkání, přesněji jeho závěrečnou třetinu. Nikdo od nás z Chodova proti Vítkovicím nic nemá, naopak vás respektujeme jako velkého soupeře. Finále slibuje velkou florbalovou bitvu. A velké ocenění i pro chodovské Amazonky. Za celou sezónu.

  • !!! napsal:

    Velká gratulace vítkovickým rytířkám!!! Dokázaly zvítězit nejen nad skvělými soupeřkami, ale i samy nad sebou.

Napsat komentář

*