21. 10. 2011 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga a její 6. kolo: Sobota se ponese ve znamení derby

 



Extraligové týmy čeká nabitý víkend. Vedle poháru je na programu také 6. kolo nejvyšší soutěže. V něm budou k vidění dvě derby. Obě jsou na programu v sobotu, zbylá čtyři utkání startují v neděli shodně od 17 hodin.
Sobota:
Mladá Boleslav – FBC Liberec (19:00, MSH Mladá Boleslav)
Klasické derby bude k vidění ve městě automobilového průmyslu. V úvodu tápající Mladá Boleslav přivítá na své palubovce Liberec. Mladá Boleslav v úvodu doplatila na těžký los, v posledních dvou kolech svěřenci Štěpána Motejzíka a Jiřího Stožického zabrali a slavili dvě vítězství. I v duelu s Libercem jsou papírovým favoritem, liberečtí florbalisté totiž nikdy v Mladé Boleslavi nevyhráli. Utkání bude zajímavé hlavně z pohledu některých mladoboleslavských hráčů, kteří ještě na jaře oblékali dres týmu zpod Ještědu.

SSK Future – TJ JM Chodov (19:50, Sokol Vinohrady)
Tentokrát pražské derby. Future mělo úvod sezony z říše snů, když v prvních třech kolech neztratilo ani bod. Poslední dvě utkání však svěřenci Jiřího Nováka nezvládli a inkasovali 24 branek. Chodov v posledním kole zvládl pražské derby s Bohemians. Utkání je také zajímavé tím, že se střetnou sousedé v tabulce. Future je aktuálně páté, Chodov se usadil na třetí pozici.

Neděle:
Torpedo Havířov – Tatran Střešovice (17:00, Havířov)
Na půdu nováčka přijíždí aktuální vicemistři světa. Havířov drží po pěti odehraných kolech 8. místo zaručující účast v play off. V posledním kole havířovský celek prohrál na půdě Vítkovic, když po nadějném výkonu na body nedosáhl. Úřadující český mistr přijíždí na horkou půdu ve výborném rozpoložení. Svěřenci Jana Zahalky okouzlili experty na Poháru mistrů v Mladé Boleslavi a v minulém kole jejich řádění odnesli hráči Future.

Bulldogs Brno – 1. SC Vítkovice (17:00, Vodova)
Brno je tradiční florbalovou baštou, nyní však podařené období neprožívá. Bulldogs jsou aktuálně desátí, v posledním kole ztratili v Liberci šestigólové vedení a brali pouze bod. A reparát budou mít hráči z jihomoravské metropole velmi složitý, na jejich půdu totiž zajíždějí vedoucí Vítkovice. Také historická bilance mluví pro hosty, kterým se v ofenzivě velmi daří. Zakousnou se brněnští Buldoci do svého soupeře svědomitě a budou druhým celkem, který letos oloupí Vítkovice o body?

FBC Ostrava – Pardubice (17:00, Sareza)
Duel čtvrtého a posledního týmu tabulky. Ostravští poslední zápasy zvládli, slavili vítězství nad ambiciózním Chodovem i Otrokovicemi. Pardubice pokračují ve výsledcích z loňské sezony a zvítězily pouze nad Brnem. V posledním kole „perníkáři“ okusili atmosféru v nové hale, ale bodovat nedokázali. V utkání jsou jasným favoritem domácí, pro které by byl ztrátou jakýkoliv jiný výsledek než zisk tří bodů.

FbŠ Bohemians – Panthers Otrokovice (17:00, Tatran Střešovice)
„Klokani“ zažívají překvapivě výborný vstup do sezony. V posledních dvou kolech však parta kolem Michala Jedličky nebodovala. A tak se může zdát, že se dobře namazaný stroj zadrhnul. Totéž se dá říct i o nováčkovi z Otrokovic. Tým ze Zlínského kraje je aktuálně devátý, Bohemians jsou šestí. Mírným favoritem jsou domácí, rozhodovat se však bude na hřišti. Který celek prodlouží svou sérii proher a který se naopak odrazí k lepším zítřkům?


Autor: Jan Václav



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*