9. 3. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Chodov si dá v semifinále repete s Vítkovicemi. Herbadent na soupeře čeká. Budou to Bohemians?

 



Stačily 2 víkendy play off a už se „narodili“ 3 semifinalisté. Své série vyhrály 4:0 hráčky Herbadentu, Chodova i Vítkovic, posledně 2 jmenované týmy se v dalším kole utkají spolu. Obhájkyně titulu na své soupeřky čekají, zatím k tomu mají blíž hráčky Bohemians, které vedou nad Libercem 3:1 na zápasy.

Severočešky totiž stejně jako před rokem ve čtvrtfinále nedokázaly proti zelenobílým uspět doma a po páteční těsné prohře jim dnes podlehly vysoko 4:8. Přitom měly zápas výborně rozehraný, na začátku 2. třetiny vedly 4:2, jenže hostující celek 2 trefami za 50 vteřin skóre vyrovnal.

Crazy girls pak měly výhodu přesilovky, jenže v zápase neproměnily ani jednu z 3 nabídnutých. Naopak Eliška Křížová krátce poté dokonala obrat ve skóre a završila hattrick, svůj první po návratu na hřiště. Bohužel se nám dnes herně nedařilo, snad ve středu sérii obrátíme,“ přál si liberecký trenér Tomáš Erben. Série pokračuje uprostřed týdne 5. zápasem na Děkance.

Budoucí soupeř jejího vítěze už má odpracováno. Herbadent během 4 zápasů nasázel Tatranu 51 gólů a navíc o tomto víkendu ani jednou neinkasoval! O čistá konta se podělily Jana Velčická a Kristýna Horňáková, tým si poradil i bez chybějící Elišky Krupnové.

Pro Tatran byla úspěchem dnešní 1. třetina, v níž udržel bezbrankový stav. „Polovinu zápasu nám byl vyrovnaným soupeřem. Měly jsme velký problém se zakončením, musely jsme začít napadat a hrát naplno, abychom zrychlily hru a tlačily se do zakončení. Dnešní hra Tatranu nám přinesla poučení do dalších zápasů,“ uvedla trenérka vítězek Karolína Šatalíková.

Její protějšek Luděk Pasecký byl na svůj mladý tým hrdý. „První část utkání byla asi nejlepší v sezoně. Škoda, že už série končí, každý zápas pro nás znamenal velký pokrok. Nicméně máme o to víc času na letní přípravu, abychom zlepšili kondici a vydrželi bojovat s týmy z TOP4 celý zápas. Jsme sice na začátku cesty, ale ten první, letošní krok byl skutečně dlouhý a máme na čem stavět,“ prohlásil.

Chodov ukázal v Brně zlepšení ve srovnání s minulou sezonou. Oba zápasy tam vyhrál, ten dnešní navíc 10:0, což je nejvyšší vítězství v historii play off jeho ženského týmu. Hattrickem k ní postavila základy Lucie Paulovičová. „Za nás dobře zvládnutá série, splněné všechny cíle a hlavně je vidět, že jsme tým, který umí tahat za 1 provaz,“ těšilo asistenta chodovské trenérky Jiřího Murase.

Trenér Židenic Martin Hájek vyzdvihl především velkou bojovnost svého celku. „Holky ji předváděly v každém zápase této série a dnes tomu bylo taky tak. Ukázalo se, že tým má velký morál a je určitě na čem stavět do další sezony,“ mínil a za skvělou atmosféru poděkoval fanouškům, jichž přišlo v sobotu 132, což je nejvyšší návštěva tohoto play off.

Ani Vítkovice proti ELITE nezaváhaly a sérii ukončily v nejrychlejším možném čase. V sobotu bylo skóre těsnější, vicemistryně 2x prohrávaly, ale brzy výsledek otočily ve svůj prospěch. V dnešní pražské odvetě se jim naopak úvod povedl, na přelomu 4. a 5. minuty nasázely soupeřkám 3 góly za 74 vteřin a ELITE se trefilo, až když prohrávalo o 4 góly.

Slovenské reprezentantky Miroslava Kadučáková a Lucia Košturiaková ještě zápas zdramatizovaly, ale Vítkovice pak přidaly další 3 trefy na konečných 2:7. „Dnešní zápas rozhodl povedený úvod a i přes neproměňování šancí ve 2. třetině jsme domácí na dostřel nepustili. Celkově velmi dobrá série s těžkými zápasy, ze které věřím, že budeme čerpat v semifinále,“ doufal vítkovický lodivod Jiří Velecký.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*