12. 3. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Liberec padl v prodloužení. Do semifinále jdou Bohemians

 



Semifinálové dvojice play off extraligy jsou stejné jako loni. Chybějící místo v elitní čtveřici dnes večer zaplnily hráčky Bohemians, které v napínavém 5. duelu série porazily Liberec 4:3 v prodloužení a celkově vyhrály 4:1 na zápasy. Vítězný gól vstřelila v čase 61:47 Adéla Bočanová. Její tým se o Superfinále utká s Herbadentem, druhý pár tvoří Chodov s Vítkovicemi.

Liberec si jako jediný vynutil pokračování partie přes 2 hrací víkendy a i dnes výrazně vzdoroval tomu, že by pro něj měla sezona skončit. Bohemians vedli už 2:0, když na gól Gabriely Žůrkové z 1. třetiny navázala na konci té prostřední Iveta Hyršlová. Kapitánka domácích uklidila do branky parádní přihrávku Žůrkové skrz přelidněné brankoviště a před Libercem stál po druhé pauze úkol vstřelit během 20 minut alespoň 2 branky, pokud chtěl pokračovat.

Crazy girls to splnily během 10 minut, když 2x proměnily standardní situaci. Poprvé se jim to povedlo už po 45 vteřinách 3. části. Jejich kapitánka Klára Leierová při trestném střílení čekala se střelou tak dlouho, až našla volné místo pod břevnem branky Ester Brunclíkové, jež dostala přednost před Janou Christianovou.

V čase 49:27 kapitulovala podruhé poté, co ukrytou střelu hrající trenérky Lenky Bartošové z volného úderu viděla až ve své síti. Jenže vyrovnaný stav vydržel pouhých 61 vteřin. Žůrková vykouzlila gól z ničeho, když přes obránkyni poslala míček přesně ke vzdálenější tyčce. Drama před 145 diváky vrcholilo.

Ani to Liberec totiž nesrazilo a znovu se dokázal vyškrábat nahoru. V jeho sestavě dostala od začátku zelenou do útoku Hana Koníčková, která celou sezonu strávila v obraně, ovšem defenzivě Bohemians dělaly největší problémy rychlonohé sestry Hubáčkovy. A po jejich spolupráci také 75 vteřin před koncem padl vyrovnávací gól. Zuzana od mantinelu našla mladší Terezu a ta zblízka z otočky vypálila gólovou ránu pod břevno.

Přesto nakonec na prodloužení dojít nemuselo. Žůrková ovšem 4 vteřiny před vypršením 60. minuty v tutové šanci nedokázala dopravit skákající balonek do odkryté branky. Nejlepší střelkyně základní části však zkraje nastaveného času přispěchala s nápravou. Na polovině hřiště uvolnila Hyršlovou, její sražená střela doplachtila k dobíhající Bočanové – a ta si s volným místem v brance věděla rady.

Kouč Bohemians Jan Kaňkovský si oddechl. „Po dvou dobře zvládnutých třetinách jsme si v té třetí poněkud zahrávali s ohněm. Jsem rád, že nás to nestálo zápas,“ uvedl. Jeho tým zvládl čtvrtfinálovou sérii s Libercem o zápas rychleji než loni a může se chystat na velké pražské derby.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*