29. 3. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Extraliga určitě zůstane na Hané, Jihlava musí do baráže

 



Rozhodující bitvu o záchranu v extralize zvládla Olomouc. Loňské účastnice play off dnes před stovkou diváků využily výhody domácího prostředí, v 5. duelu série play down porazily Jihlavu 4:1 a mohou slavit udržení v soutěži. Jihlava naopak v baráži doplní ostravské FBC, na úkor kterého se udržely Královské Vinohrady.

Domácí tým ve své zánovní hale od začátku utkání tahal za delší konec provazu. V šancích se ocitly Lucie Machů nebo Alena Sklenářová, přesto musela nakonec domácím pomoci Štěstěna: v polovině 14. minuty se totiž z poloviny hřiště po standardní situaci prosadila Jana Lišková.

Hanácký tým se mohl v utkání spolehnout na jednu velkou jistotu: brankářku Jarmilu Davidovou, která v minulé sezoně vychytala záchranu v nejvyšší soutěži Šumperku. Ta ve druhé části předvedla několik důležitých zákroků a Olomouc navýšila vedení už na 3:0.

Však také trenér domácích Pavel Hausner po utkání prohlásil, že Davidové patří velký dík. „Sérii rozhodovaly brankářky. A obzvlášť dneska. Jihlavě přejeme hodně štěstí do baráže. Pokud bude hrát stejně i dál, určitě ji zvládne,“ mínil.

Vedle brankářky Olomouc ukázala ještě jednu přednost: práci s mládeží. Vždyť oběma střelkyním, jak Tereze Reimerové, tak Tereze Peřinové ještě nebylo 20 let.

Jihlava nesložila zbraně a dočkala se snížení, když se prosadila Martina Svobodová, jenže vzápětí vrátila Olomouci 3brankový náskok Jitka Oháňková. A bylo zřejmé, že Jihlavě se baráž nevyhne. „Bez gólů se nevyhrává,“ trefně hodnotil v množném čísle kouč Jihlavy Petr Jindra. Jeho protějšek ještě pochválil celou sérii. „Byla to série, která měla vše, co měla mít,“ řekl šťastný kouč vítězek.


Autor: Michal Dannhofer



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*