1. 4. 2014 Extraliga žen (0) KOMENTÁŘŮ

Infarktový zápas ukončila v prodloužení Kristýna Jílková a poslala Herbadent do Superfinále

 



Před poslední třetinou vedly 4:1. V jejím závěru prohrávaly 4:5. A nakonec po dalším obratu a výhře 6:5 v prodloužení slavily postup do Superfinále. Herbadent si poosmé v řadě zahraje o titul, na Bohemians zbylo konečné 4. místo.

Přitom se zelenobílý tým dokázal obdivuhodně vzchopit. Úvodních 40 minut marně hledal jiskru i cestu, jak překonat soustředěnou obranu soupeřek, Herbadent kráčel za jasným vítězstvím. Vypracoval si vedení 2:0, a když Bohemians krátce po vypršené své přesilovky v polovině zápasu snížili, záhy odpověděla Tereza Pilíková. Další trefu přidala krátce před koncem prostřední části Klára Rozumová a zdálo se být jasno.

Bohemians však nakopla gólová dorážka Anety Šmídové. Za 10 vteřin po ní snížila z volného úderu Eliška Křížová a najednou se obraz hry úplně změnil. A vytrval i tehdy, když hrál Herbadent krátce poté přesilovku. Anet Jarolímová v ní v jasné pozici trefila tyčku a z protiútoku proměnila brejk 2 na 1 Gabriela Žůrková.

Její tým v tu chvíli hru naprosto ovládl a Křížová chvíli poté dokonala obrat i svůj hattrick. Pak se FbŠ stáhlo a trpělivou rozehrávkou se snažilo dovést zápas do vítězného konce. Nepodařilo se mu to… V samotném závěru se během půlminuty na trestnou posadily Petra Nemravová a Nikola Černá, Herbadent odvolal gólmanku a drtivou převahu 6 hráček proti 3 využila 65 vteřin před koncem k vyrovnání Tereza Urbánková.

Zápas gradoval. Když už to vypadalo, že o jeho vítězi 10minutové prodloužení nerozhodne, přiběhla Kristýna Jílková k odraženému míčku a napálila jej do branky. Do nájezdů v tu chvíli chybělo 37 vteřin… Hráčky Bohemians smutně klesly na zem, Herbadent si vychutnával další postup do Superfinále, v němž ani napotřetí nebude chybět.

Kouč poražených Michal Jedlička jen rezignovaně k celé sérii prohlásil: Podle zásluh.“ Jeho bývalá kolegyně z reprezentační střídačky Markéta Šteglová si oddechla. „Byl to nesmírně těžký zápas, který jsme si vlastní pasivitou ve 3. třetině zkomplikovaly. Samozřejmě máme radost, že jsme sérii ukončily. Zkušenosti s dotahováním můžeme využít v Superfinále,“ uvedla.

O soupeři jejích svěřenkyň se rozhodne nejdřív o víkendu, série mezi Chodovem a Vítkovicemi pokračuje za stavu 2:2 zítra od 18.30 na Jižním Městě.


Autor: Pavel Křiklan



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*