13. 3. 2013 Vybavení (0) KOMENTÁŘŮ

Základní florbalové vybavení pro hráče v poli

 



K tomu, abyste si zahráli florbal, vám stačí jen florbalová hůl, sálová obuv, florbalové míčky a pohodlné sportovní oblečení. Je vhodné nové vybavení nakupovat s rozmyslem a nepořizovat jen to nejlevnější. I když se to možná nezdá, florbal umí být tvrdý sport plný soubojů a florbalka musí něco vydržet. Vhod vám přijdou také potítka nebo čelenky. Nezapomeňte na pitný režim, i sportovní láhev patří k základní výbavě hráče.

Do čeho má smysl na začátku investovat

Určitě nešetřte na florbalce. Florbalky se vyrábějí z karbonu, kompozitu nebo sklolaminátu, jsou lehké a odolné. Ceny holí přitom nejsou závratné, sklolaminátovou pořídíte už za pár set korun. Doporučujeme vám například tyto hole: 

Co je při nákupu nové výbavy důležité

Ať už své první florbalové vybavení budete vybírat v kamenném obchodě, nebo na e-shopu, zaměřte se na nejlepší poměr ceny a výkonu. Nemá smysl do začátku kupovat hůl závodních parametrů s vysokou tvrdostí 26 mm a méně, ta je náročná na ovládání.

Chybu neuděláte koupí středně tvrdých modelů. Vybírejte ze zavedených značek Unihoc, Salming, Fatpipe nebo Tempish. U nich se můžete spolehnout na kvalitu i na cenovou dostupnost. Rozhodně nakupujte tam, kde florbalu opravdu rozumějí a kde vám jsou schopni fundovaně poradit.

Vhodná obuv pro florbal

Také se vám vyplatí koupit si dobrou florbalovou obuv s podrážkou, která nezanechává šmouhy na palubovce. Kvalitní sálovka nepodkluzuje a umožní vám rychlé změny směru pohybu. Tím snižujete riziko pádu a zranění. Ideální boty pro florbal:

Poradí vám i autor tohoto seriálu

Tým e-shopu Sportobchod.cz vám ochotně pomůže vybrat vybavení vhodné právě pro vás nebo pro vaše děti. Problematice florbalu skvěle rozumí a poradí vám, ať jste začátečník, nebo zkušený hráč.

V příštím díle se můžete těšit na nejdůležitější informace o florbalkách.


Autor: Sportobchod.cz



KOMENTÁŘE

Komentáře nejsou povoleny.