V semifinále už zůstaly pouze čtyři týmy, které se budou bít o to, kdo si zahraje o vysněný titul mistra ČR. V prvním semifinále se střetne obhájce titulu, Střešovický Tatran s překvapením letošního play-off Mladou Boleslaví. V druhém semifinále, pravděpodobně divácky atraktivnějším duelu, se v severomoravském derby střetne havířovský Pegres s ostravským Pepinem.

23. 3. 2007 Superliga (0) KOMENTÁŘŮ

Semifinálové severomoravské derby začíná v Havířově

 



Havířovský Pegres proplul do semifinále během čtyř utkání, kdy si doma dokázal vytvořit náskok dvou utkání, ve Vítkovicích sice v prvním utkání zaváhal, ale ve čtvrtém utkání Vítkovické rytíře jasně přehrál a postoupil do semifinále.

Ostravské Pepino muselo odehrát o zápas více, aby se dostalo mezi nejlepší florbalovou čtveřici v ČR. V prvních dvou utkáních v Brně vyhrál každý celek jedno a jelikož se situace opakovala i o týden později v Ostravě, na řadu muselo přijít rozhodující páté, středeční utkání, v Brně. To skončilo lépe pro hostující Ostravu, která se tak mohla radovat z postupu.

Zvláštní příchuť bude mít utkání zejména pro havířovského útočníka Marka Lébla, ten přišel do Havířova právě z ostravského FBC a potvrzuje v Havířově roli opory, když ve čtvrtfinále nastřílel pět branek a na další tři nahrál: „Pro nás to určítě mírná výhoda bude, že hráli páté utkání, hrájeme zároveň doma. Oni zase budou mít po vyhraném utkání sebevědomí, ale určitě máme malou výhodu. Co se týč šancí, je to otevřené 50 na 50.“

Oba týmy chtějí bezpochyby do finále, zatímco Havířov by si zahrál finále po pěti letech, Ostrava nastupovala ve finále v posledních čtyřech letech. „Upřímně jsem si Havířov přál. Samozřejmě je to výborný tým, který se dostává do formy, ale všichni věříme, že letos budeme opět ve finále,“ sdělil pro klubový web ostravský forvard Daniel Tomica. Havířovští ale s komentáři nezůstali pozadu, touhu po finále vyřknul havířovský univerzál Lukáš Jurčík: „Určitě jsem spokojen s losem, když chceme do finále, musíme porazit každého.“

Celá série slibuje divácky velmi atraktivní kulisu. Oba tábory fanoušků už o sobě daly několikrát vědět. Havířovský tábor příznivců vytvořil v Havířově perfektní atmosféru a zejména v druhém utkání strhl k fandění celou havířovskou halu, o týden později vytvořil svým svěřencům ve Vítkovicích takřka domácí atmosféru. Ostravský „kotel“ dal o sobě vědět hlavně v pátém utkání v Brně, kdy ostravské vedení vyslalo fanouškovský autobus, který pomohl ostravským hráčům k postupu do semifinále.

Série začíná u po konci základní části lépe umístěného Havířova již tento víkend. Obě utkání jak v Sobotu, tak v Neděli začínají v tradiční havířovský čas v 17 hodin. Minimálně třetí utkání je na pořadu o týden později v Ostravě, případné čtvrté utkání taktéž.


Autor: Jakub Kantor



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*