6. 4. 2014 Nižší soutěže (4) KOMENTÁŘŮ

Ostrava obhájila juniorský titul. Oslavy budou velké, slibuje Dan Šešulka

 



Mužskou i ženskou extraligu čeká vyvrcholení až za týden, oba mistři v juniorské kategorii byli korunováni už dnes. Titul v G2 lize juniorů obhájil po vítězství nad Tatranem tým ostravského FBC. Úspěch mladíků z moravskoslezské metropole je náplastí pro fanoušky klubu, jehož muži v letošní sezoně zklamali a budou muset o extraligovou příslušnost bojovat v baráži.

Finálová série svedla dohromady dva týmy, jejichž nedávný zápas v základní části skončil u disciplinární komise. „Bylo to divné utkání,“ uznává obránce Ostravy Dan Šešulka, podle něhož se pár týdnů staré křivdy přenesly i do finálové série: „Bylo to znát. Souboje byli vyostřenější a důraznější než obvykle.“ Narozdíl od předposledního duelu před vyřazovacími boji ale ve finále zvítězil moravský tým.

Základ položili Ostravané již v Praze, kde vyhráli oba zápasy. Přitom na ně přijeli s oslabeným týmem plným dorostenců. „Utkání se kryla se zápasy mužů,“ vysvětluje Šešulka, jedna z největších hvězd juniorů FBC. „Ale u nás mladší hráči pravidelně nastupují ve vyšších kategoriích, takže jsme se na ně my „starší“ mohli spolehnout,“ oceňuje obránce své méně zkušené spoluhráče.

Rozhodnuto mohlo být již po třetím zápase v sobotu, Tatran ale vyhrál 3:2 a sérii zdramatizoval. „My jsme nastoupili jako mistři, byl to od nás dost vlažný výkon a Tatran nás přejel,“ nehledá výmluvy Šešulka. Čtvrtý zápas už Ostravě titul přinesl.

Po vítězství 3:1 vyhráli Moravané stejným poměrem i na zápasy. „Dvě třetiny byly vyrovnané a po naší chybě Tatran skóroval,“ vzpomíná bek FBC. Právě on v poslední části svou přesnou střelou zavelel k obratu. „Po prvním góle se sebevědomí překlopilo na naší stranu, dostali jsme Tatran pod tlak a už to šlo samo,“ usmívá se Šešulka.

Ani tak ale ostravští neměli vyhráno, v závěru měl jejich pražský soupeř několik příležitostí na vyrovnání. „Jejich šance vznikly po našich hloupých chybách. Ale gólman nám zachytal famózně,“ pochválil účastník posledního juniorského MS brankáře Jana Mazánka. „A po třetím gólu už jsem věřil, že je titul náš,“ popisuje Šešulka.

Daniel Šešulka v dresu juniorské reprezentace

Dan Šešulka v dresu juniorské reprezentace

Ten má poměrně bohaté zkušenosti i ze seniorského týmu, se kterým ho čeká extraligová baráž. „Budeme to chtít co nejdřív ukončit,“ varuje soupeře z brněnského Hattricku. Jak je možné, že mužský tým letos zklamal, když juniorka už podruhé za sebou dobyla titul? „Na začátku sezony nevycházela komunikace mezi oběma týmy,“ přiznává Šešulka. „Ale teď už nastupuje v každém zápase za muže 4-6 juniorů,“ pochvaluje si.

Zároveň dodává, že pro další mladíky nebude přechod do nejvyšší soutěže mužů lehký. „Je na nich, jak se s tím poperou. Juniorka je kvalitní soutěž, ale mužská extraliga je někde jinde,“ tvrdí bez obalu muž se zkušenostmi z obou soutěží.

Nyní ale ostravské naděje čeká zasloužená oslava titulu. „Uvidí se, jak si to užijeme. Ale bude to velké,“ nepochybuje Dan Šešulka.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*