11. 4. 2014 Nižší soutěže (0) KOMENTÁŘŮ

Posledním sestupujícím z G2 ligy je Chomutov, sestřelil ho Sparťan Jeníček

 



Posledním sestupujícím z nejvyšší juniorské soutěže se stal tým Chomutova. Severočeši prohráli v rozhodujícím pátém zápase série s pražskou Spartou 3:4 a po roce se opět vrací do 2. ligy. Sparťané se v G2 lize udrželi a částečně tak napravili zpackanou sezonu.

Lépe přitom začali v hale Na Děkance chomutovští. Už po 59 vteřinách se trefil po přihrávce Chocholouška Drtina. Během první 9 minut byl navíc 2x vyloučen Sparťan Malhocký.

Vypadalo to, že si Pražané svůj letošní kalich hořkosti vypijí až do dna, jejich šance ovšem podržel brankář Ondřej Lupoměch. Druhou třetinu sice načal přesnou trefou na konci přesilovky Jeníček a bylo vyrovnáno, za tři minuty ale vrátil Chomutovu náskok opět Drtina.

Ve třetím dějství se nejprve opět bleskově prosadil Sparťan Jeníček a hosté znovu dokázali pár minut na to vrátit vedení na svou stranu. Byl to ale poslední gól v Lupoměchově síti.

Do třetice všeho dobrého se o vyrovnání domácích postaral Semerád a když v 56. minutě završil hattrick Lukáš Jeníček, Sparta poprvé vedla. V závěrečné powerplay už Chomutov recept na obranu soupeře nenašel, prohrál tedy 3:4 a se ctí se loučí s nejvyšší juniorskou soutěží.

Sparta byla před začátkem sezony jedním z největších favoritů na titul, udržení v soutěži je pro tým aspoň slabou náplastí na zpackanou sezonu. Zachránce týmu z Letné Lukáš Jeníček si zlepšil náladu před nedělním Superfinále Isoline Cupu, ve kterém nastoupí za výběr Prahy.

AC Sparta Praha – FBC Chomutov 98 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)
Branky: 21., 41. a 56. Jeníček, 49. Semerád – 1. a 24. Drtina, 46. T. Fiala. Vyloučení: 4:1. Využití: 1:0. Rozhodčí: Michálek – Kulhánek. Zásahy brankářů: Lupoměch 27 – Šantora 23. Konečný stav série: 3:2.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*