17. 4. 2014 Nižší soutěže (1) KOMENTÁŘŮ

I na Spartě se dá hrát o titul, říká směle po nepovedené sezoně Jaroslav Jaroš

 



Sezona juniorů Sparty skončila velkým propadákem. Ambiciózní pražský oddíl byl jedním z největších favoritů na vítězství v G2 lize, jeho letošní kádr byl složen z hráčů 2 v minulosti špičkových mládežnických týmů. I přesto se ale nakonec mladí sparťané jen tak tak zachránili v nejvyšší soutěži.

Zklamání nezakrývá ani nejproduktivnější hráč Sparty Jaroslav Jaroš. „Cíle byly před sezonou opravdu velké. Čekalo se, že se budeme pohybovat v horních patrech tabulky,“ přiznává.

Aby také ne, do Sparty před sezonou přešli nejen téměř všichni hráči zaniklého Future, ale i další posily – z Tatranu například bojovník Jakub Malhocký. „Ale také se mnoho dobrých hráčů rozhodlo odejít,“ upozorňuje Jaroš. A ani velký počet těch, kteří zůstali, nebyl zrovna výhodou. „Z mého pohledu byla jedna z chyb v tom, že se nám pořád točili hráči i herní systém. A na začátku sezony mi chyběl i týmový duch,“ rekapituluje důvody neúspěchu.

V juniorském týmu Sparty se během uplynulého ročníku protočilo těžko uvěřitelných 36 hráčů. Největší průvan byl ve sparťanském  brankovišti, kde se vystřídalo hned 6 mužů s maskou! Sezonu začal jako jednička juniorský reprezentant Václav Zavadil, který byl ale v jejím průběhu vyměněn do Tatranu za Františka Hašpla. Záchranu v G2 lize nakonec Spartě vychytal robustní odchovanec Future Ondřej Lupoměch.

Ondřej Lupoměch

Ondřej Lupoměch

Série „o přežití“ s Chomutovem přitom nebyla pro Spartu vůbec jednoduchá. „Před play down to mohlo vypadat, že Chomutov bude jasným sestupujícím. Ale ukázalo se, že ve vyřazovacích bojích se všechny rozdíly smazávají,“ přiznává Jaroš.

Soupeř Spartu nakonec výrazně potrápil. „Bylo vidět, že se na to skvěle připravili, chtěl bych jim poděkovat za parádní sérii,“ vzdává soupeři ze severu Čech hold mladý útočník. „Nedali nám nic zadarmo. Rozhodlo štěstí, ale taky to, že jsme v posledním zápase trochu víc chtěli,“ připomíná utkání, které Pražané vyhráli díky hattricku Lukáše Jeníčka těsně 4:3.

Osmnáctiletý Jaroš byl i v nepovedené sezoně tahounem juniorky a na kontě už má i 3 góly za A-tým v mužské extralize. Nepřemýšlí náhodou o novém působišti, v němž by mohl zaútočit ať už na extraligový nebo juniorský titul? „To ne, určitě mě v příští sezoně uvidíte v rudém dresu,“ uklidňuje sparťanské fanoušky i fanynky. „Sparta mi dává přesně to, co potřebuji. Jsme tu už odmala a rozhodě chci ještě pár let zůstat,“ plánuje. „Myslím, že i ve Spartě se dá hrát o titul!“ uzavírá směle Jaroš.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*