8. 4. 2012 Superliga (14) KOMENTÁŘŮ

PARDUBICE SE LOUČÍ S EXTRALIGOU. Liberec vybojoval baráž

 



Po 3 sezonách se s extraligou loučí Sokol Pardubice. Východočeši nezvládli 4. utkání 2. kola play down, v nedělním zápase podlehli Liberci 4:7, celkově pak 1:3 na zápasy. Tým zpod Ještědu čeká baráž proti poraženému finalistovi 1. ligy.

Jaromír Lisa pamatuje několik sezon v dresu Liberce, v neděli se ale rozhodl, že své bývalé spoluhráče potrápí. I díky němu byli pardubičtí florbalisté dlouho blízko návratu série na sever Čech. Lisa otevřel skóre, vyrovnal na 2:2 i na 3:3. Na začátku poslední třetiny pak šli dokonce domácí opět do vedení, když Teichman proměnil trestný nájezd.

Touha Severočechů po ukončení série však byla větší než snažení Pardubic. Vyrovnání zařídil kapitán Lukáš Nesměrák a obrat skóre na 5:4 pro hosty dokonal Derka po nešťastném zákroku gólmana Vítka.

Domácí ještě zkusili power play, ale ke smutku svých fanoušků inkasovali 2x do prázdné branky.

Pardubice budou hrát v následující sezoně o patro níž. Litovat však mohou promarněné příležitosti v 1. kole bojů o záchranu. Tým z města perníku měl na lopatě Bohemians, nadějný náskok 2:1 na zápasy a 6:3 v poslední třetině však prohospodařil. O kolo dál poslal Liberec Pardubice do 1. ligy definitivně.

Fortuna extraliga, 2. kolo play down – 4. zápas:

Sokol Pardubice – FBC Liberec 4:7 (1:1, 1:2, 2:4)
Branky:
9. Lisa (Brychta), 22. Lisa (Zozulák), 44. Lisa (Brychta), 51. Teichman – 13. Klucho (Szabo), 21. Ježek (Vážný), 27. Blažek (Klucho), 53. Nesměrák (Reymar), 58. Derka (Böhm), 60. Klucho (Veselý), 60. Klucho (Veselý). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 223. Konečný stav série: 1:3.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • coach napsal:

    konečně budou hrát soutěž, na kterou mají výkonnost..

  • Stepancerny.com napsal:

    To same by se dalo rict o liberci 🙂 … Tak snad za rok zpet!

  • Sparťan napsal:

    No konečně, už bylo na čase !!!

  • :) napsal:

    Huráá. Tak teď ještě Hattrick do etraligy, ať je v Brně trošku sranda.

  • Nejmenované pardubické defenzivní eso napsal:

    Myslím si, že jsme hráli dlouhodobě divácky nejatraktivnější florbal z celé ligy 🙂 Kdo teď bude pronásledovat týmy na čele tabulky? Kdo bude kosit favority, ať už doma nebo venku? Vzpomeňme třeba na náš dramatický zápas s Chodovem, který po vyrovnané bitvě skončil 10:2 😉 S naším sestupem přišla extraliga o spoustu dramatických utkání, která by míchala pomyslnými kartami…

  • Sokolík napsal:

    Nejmenované pardubické defenzivní eso:promiň, ale musím se smát =DDD

  • Čmelda Alda napsal:

    S hrou, kterou Pardubice ukázali v PD je jasné, že mají kvalitní hráče a mě samotného mile překvapily.. i tak dvě sezony po sobě dokázaly všem, že na extraligu to prostě nestačí a zaslouženě jdou dolů – kdo ví, třeba až se vrátí, tak budou hrát důstojnější roli, ale zatím jdou dolů zaslouženě..

  • fandá napsal:

    Pardubice kam patří
    hrát na 3 zápasy v sezoně s takovým kádrem.
    Uvidíme kdo tam zůstane a kdo odejde.
    Co golman kam se zase přesune,co pan Zozulák jak jim dál pomůže
    Tým pro první ligu.

  • Pardubice! napsal:

    lidi, vzpamatujte se, Pce předváděli po celou sezonu hezký florbal, který bohužel nepřinášel tolik bodů jak by si zasloužil ale bavil většinu diváků, pro někoho kdo neviděl žádný zápas a jen sleduje tabulku je lehké říct že jdou tam kam patří ale Liberec, Bohemka, Future a troufám si říct že i Otrokovice nebo Brno neměli lepší kádr, jen měli více bodů a nakonec i štěstí v PD (popř. na konci zákl. části ).

    • Sasky napsal:

      Tak omlouvat celou sezónu štěstím je nesmysl (na okraj – jsem pardubák). Nedostatek zkušeností a tím i slabší psychika (strach z vítězství), slabá produktivita a občas minely v obraně. Navíc mi chybí schopnost některého z hráčů „vystoupit“ ve správný čas ze systému a předvést něco překvapivého. Věřím, že sezóna v první lize může sloužit ke zlepšení souhry a pokud se podaří postoupit, tak budou výsledky daleko lepší. Ovšem podmínkou je, že tým zůstane pohromadě, případně se podaří trochu doplnit.

  • Honza napsal:

    Já si hlavně myslim, že to je hodně ambiciozní tým. Maj plno mladých hráčů, který nikam neodejdou (Což se u Future očekávat nedá, tam se to točí každý rok) Až se ty kluci pořádně vyhrajou, tak se klidně dostanou do PO…

    • ... napsal:

      Mají plno mladých hráčů, kteří se mohou vyhrát v 1. lize, jde o to, aby zůstali a zůstali taky starší hráči, kterých je v Pardubicích málo… Celkově je myslím největší problém, že není dostatek kvalitních trenérů pro mládež. Jediný schopný je Janovský, pak už není nikdo. Snaží se Bahník se Šťastným (Brychtou), ale jsem proti, aby trenéři juniorů byli hráči z A týmu, kteří se musí věnovat zápasům extraligy/1. ligy.

Napsat komentář

*