9. 4. 2012 Superliga (13) KOMENTÁŘŮ

TATRAN JE V SUPERFINÁLE. Ondrušek zlomil Ostravu v čase 59:57

 



Střešovický Tatran si zahraje Superfinále. Úřadující mistr se kvalifikoval do O2 areny tou nejkratší cestou: velikonoční semifinálový duel vyhrál na hřišti FBC Ostrava 7:6 a celou sérii pak 4:0 na zápasy. Těžký direkt připravil domácím v čase 59:57 rozhodující brankou Tom Ondrušek.

Jestliže Tomáš Kafka před startem odvet v Ostravě předpovídal napínavý třetí zápas a následnou nedělní lehkou práci při zkompletování postupu, musel si po čtvrthodině zápasu každý florbalový fanoušek myslet, že je střešovický matador vědma. Ostravě totiž stejně jako v neděli utekl začátek duelu a rychle prohrávala 0:3.

Hráči FBC ale rovněž jako ve třetím utkání prokázali morální sílu a Kafkova slova se nenaplnila. Tým táhl především bojovník Jakub Robenek, jehož aktivita dělala problémy i zkušené střešovické obraně. Domácí tým nezlomil ani další gól po zbytečné přesilovce, když vysokou holí zahrál Pavel Machala. Na Von der Pahlenovo zakončení totiž vzápětí odpověděl Šimíček a nakonec ještě ranou z dáli Robin Žydel.

Ostrava ve 2. třetině držela s Taranem krok a trpělivě čekala na šanci. Promarnila sice přesilovku, ale vyrování zařídil svým důrazem a pohotovým zakončením Robenek.

Domácí nezlomil ani Natovův gól 7 sekund před koncem 2. třetiny, střešovické křídlo se trefilo v zápase podruhé. Gól do šatny však namotivoval domácí. Ti s vědomím, že hrají zřejmě poslední třetinu sezony, zabrali a Vojtíšek opět srovnal stav.

S blížícím se koncem zápasu bylo zřejmé, že kdo dá následující gól, pondělní zápas vyhraje. Tři minuty před koncem natáhl ke střele Johan von der Pahlen a pro sebe netradičním způsobem skóroval pošesté. Domácí vsadili na hru bez brankáře a po minutovém obléhání prostřelil Zicha z úhlu Skácel. Stav byl opět vyrovnaný, tentokrát 6:6.

Domácí však byli na koni, v posledních sekundách poslali na hřiště to nejlepší a snažili se o rozhodující direkt. Jenže Petr Krzyžanek, který do posledního zápasu sezony nastoupil s kapitánskou páskou, trefil při pokusu o nahození z vlastní půle Johana von der Pahlena, který posunul do střelecké pozice Ondruškovi, a ten rezolutně trestal.

Na časomíře svítilo 59:57 a bylo jasné, že pro Ostravu skončila sezona. Naopak Tatran slaví. I když v Ostravě nehrál přesvědčivě jako v domácím prostředí, postup do finále zvládl.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

  • Jirka napsal:

    Paráda!!!

  • bedlák napsal:

    fandím tatranu ale za ty dva zápasy poslední jsem přál ově aspon tu dnešní výhru.. 🙁

  • konečně napsal:

    Dneska si fbc zasloužilo vyhrát.ale 3 vteřiny před koncem dostat branku je hrůza..rozhodčí to zbytečně moc pustili a bylo vidět, že Vašíček je bývalý hráč fbc..V některých situacích je podržel..

  • ... napsal:

    Jak necekane 😀

  • Karel napsal:

    Jo jo podrzel hlavne kdyz odpustil tatranu trestne strileni za hru v brankovisti to podrzel spis tatran

  • hura napsal:

    Tatransti odchovanci. Chacha.

    • ... napsal:

      Přesně tak..Připískávali trochu Tatranu, aby si nikdo nemohl myslet, že to táhnou s Rolfem..Ale to přece každej ví..

  • david napsal:

    Take s Tatranem nesympatizuji, ale ten postup si proste zaslouzej.. zvlast, kdyz je prejeli 4:0

  • daredevil napsal:

    Tatran zaslouženě postoupil. Ale kdo viděl aspoň jeden ze zápasů tento víkend,tak musí uznat že ostrava hrála dobrej florbal. Pana mistra skácela není třeba komentovat,protože ten člověk má snad oči i vzadu..doufám,že bude hrát i další sezónu!! Teď už jen ať tatran narazí ve finále na vítky a titul poputuje zpátky na moravu.

    • Wes napsal:

      Při pohledu na vzájemnou bilanci Tatranu a Vítkovic bych to s tím návratem na Moravu příliš neviděl 🙂

  • dino napsal:

    loni si titul nezaslouzili a ziskali ho, letos si ho zaslouzi… tak uvidime co na to osud 🙂

Napsat komentář

*