31. 7. 2014 Czech Open (1) KOMENTÁŘŮ

Legenda Czech Open v čase, DÍL IX.: Když řádil Jonathan Kronstrand

 



Po dlouhé době se vrátily do Prahy elitní švédské týmy a začínalo platit pravidlo, že Czech Open je skvělý turnaj, který většinou vyhraje Pixbo. Naplněná aréna na Letné ale tleskala umění i borců, jakými byli švédští reprezentanti Michael Östlund, Johannes Gustafsson a také Jonathan Kronstrand.

Spolu s nimi v jednom týmu opět nastupoval Johan von der Pahlen, který už pomalu začal přemýšlet, že Praha je fajn město pro život.

Na ten rok Czech Open čekal. Možná právě díky finské partě, která oblékla dresy jako fotbalová Argentina, začaly divácké žně. Tentokrát sice Finnsta skončila už v prvním kole play off na později vítězném Pixbu, moc dobře ale věděla, že se bude vracet.

Ve strhujícím finále dal Jonathan Kronstrand hattrick, ale Pixbo, které už tehdy vedla žena Kristina Landgren vyhrálo 7:5. Chvíli předtím tleskali diváci i pražském SSK Future, po triumfu nad Röke v kategorii muži B.

CO2001: SSK Future

CO2001: SSK Future

Turnaj získal svého prvního – a k tomu silného – generálního partnera. Je jím sázková kancelář Tipsport, která chce přes Czech Open proniknout do florbalu a pomoci mu nahoru. Což se ale o pár let později povede jeho konkurenci…

Letní šílenství bobtná, florbalisté už jsou začátkem srpna v Praze nepřehlédnutelní. Je jich tu kolem 3000, a to si žádá seznamovací večírek i před turnajem – koná se v Karlových Lázních. Pískat přijelo rekordních 55 rozhodčích, premiérově dorazil i pár z Německa a Švýcaři dokonce poslali dva ženské páry.

CO2001: Finále žen: 1. HFK Děkanka - Bern Ost

CO2001: Finále žen: 1. HFK Děkanka – Bern Ost

Na turnaji už se za 9 let jeho existence objevily týmy z 21 zemí. Nově se zapisují i Nizozemí a Španělsko. První z nich vysílá svého zástupce do kvalifikace na Pohár mistrů (tým HSK končí 5. ze 7), Kler Ciudad Real a Club Unihockey Osos de Madrid zápolí v otevřené soutěži mužů. Z osmi zápasů prohrají všechny rozdílem třídy.

Poprvé… do Prahy přijíždějí florbaloví baviči a eskamotéři z Finnsty a rodí se srdeční pouto. Fanoušci si tenhle tým zamilují pro jeho hravost a skvělé kousky. Tým kolem Olli Oilinkiho dorazil s tím, že nic jiného než triumf nebere, nakonec jej ve čtvrtfinále zastavuje výhrou 7:3 pozdější vítěz Pixbo.

Naposledy… dochází ke změně v obsazení elitní kategorie mužů, jíž hrál každý rok jiný počet týmů. Tentokrát je to 20, v následujících letech se už ovšem vždy hraje dnes zaběhnutým systémem 16 účastníků rozdělených do 4 skupin po 4 týmech.

CO2001: Joakim Agren, Jerker Lundgren a Jonathan Kronstrand

CO2001: Joakim Agren, Jerker Lundgren a Jonathan Kronstrand

9. ročník (8. – 11. srpna 2001)
Počet týmů: 167
Počet zemí: 18
Počet hal: 8 (Děkanka, Drtinova, Chodov, Slavia, Sparta I, Sparta II, Tatran, Vinohrady)
Počet zápasů/gólů: xx/xx
Počet kategorií: 4 (muži elita, muži, ženy, junioři)
Vítězové: Pixbo Wallenstam IBK (SWE)/SSK Future (CZE), UHC Bern OS (SUI)/Frosta IBF (SWE)

Výsledky:
Muži:

1. Pixbo Wallenstam (Švéd.)
2. Haninge IB (Švéd.)
3. Tatran Střešovice (ČR)

Nejlepší hráč: Jonathan Kronstrand (Haninge)
Nejlepší brankář: Joakim Agren (Pixbo)
Nejlepší střelec: Jerker Lundgren (Pixbo)

Ženy:
1. UHC Bern OSt (Švýc.)
2. 1. HFK Děkanka (ČR)
3. Lauku Avize (Lot.)

Nejlepší hráčka: Nicole Spiche (Bern Ost)
Nejlepší brankářka: Šárka Horáková (Děkanka)
Nejlepší střelkyně: Ilona Novotná (Děkanka)


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*