23. 3. 2013 Superliga (9) KOMENTÁŘŮ

PLAY DOWN: Bohemians slaví záchranu. Sparta porazila Liberec a odvrátila konec série

 



Bohemians si zajistili extraligovou příslušnost pro příští ročník! Havířov dokázali porazit i na jeho půdě a sérii ukončili třetím vítězstvím. Ke klíčové výhře je nasměrovala především druhá třetina, ve které odskočili domácím o tři branky. Havířovští se v dramatickém závěru snažili vyrovnat, ale čas hrál proti nim. Ve druhé sérii Sparta odvrátila liberecký mečbol a prodloužila sérii minimálně o jeden další zápas.Bohemians si do Havířova přivezli dvě vítězství z minulého víkendu. A také do třetího utkání vstoupili úspěšně. Kozák se dostal k odraženému míčku a vsítil jedinou branku úvodní třetiny.

Zelenobílí ve druhé části zabrali a vytvořili si před domácím týmem tříbrankový náskok. Nejprve se trefil Kisugite. Po něm sice snížil za domácí Kožušník, ale zbytek třetiny patřil „klokanům“. Standardní situace zužitkovali ke vstřelení gólu David Sládeček a znovu Martin Kisugite.

Úvod poslední části patřil naopak domácím. Bajgar a Jurčík se postarali o snížení a dostali svůj tým zpět na dostřel. Z tohoto pohledu se nakonec stala klíčovou pátá branka Bohemians, o kterou se postaral pěkným sólem Jakub Šárka.

Hráči Torpeda se snažili ze všech sil odvrátit konec série, ale zmohli se už jen na kontaktní gól. V závěru ještě nevyužil výhodu trestného střílení Michal Jedlička. Pražany to přesto mrzet nemuselo, vítězstvím 4:5 si zajistili extraligovou místenku i pro příští ročník.

O jistotu záchrany se ještě mezi sebou poperou Liberec a Sparta. Sparťané už měli nůž na krku, ale ve třetím utkání dokázali zvítězit a celá série tak bude pokračovat zítřejším čtvrtým duelem.

Sparťané si ve druhé třetině vybudovali slibné vedení 2:5. Liberec se zásluhou Blažka a Krále dostal na dostřel, ale vyrovnat už nestihl. Čtvrtý zápas je na programu zítra od čtyř hodin.

Výsledky třetích zápasů 1. kola play down:
Torpedo Havířov – FbŠ Bohemians 4:5 (0:1, 1:3, 3:1)

Branky: 26. Kožušník (Jurčík), 43. Bajgar (Jurčík), 47. Jurčík (Bajgar), 59. Jurčík (Bajgar) – 6. Kozák (Hluchý), 21. Kisugite (Kindl), 27. Sládeček (Hluchý), 33. Kisugite (Kindl), 56. Šárka (Chlumský). Rozhodčí: Gavlas, Mikula. Vyloučení: 4:2, navíc Jurčík (Hav.) 2 min. Využití: 1:0. Diváci: 136.

FBC Liberec – AC Sparta Praha 4:5 (2:3, 0:2, 2:0)
Branky: 5. Král (Blažek), 18. Krupička (Ježek), 49. Blažek (Kovářík), 52. Král (Ferdan) – 4. Šimůnek (Vrána), 17. Perušič, 19. Šnajdr (Perušič), 29. Križko (Marvánek), 39. Linhart (Schwan). Rozhodčí: Novák, Škaloud. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. Diváci: 239.


Autor: admin



KOMENTÁŘE

Napsat komentář

*